Hlavní obsah

Fotbalisté Liberce v Seefeldu podlehli Anderlechtu

Ani ve druhém zápase na herním soustředění v rakouském Seefeldu fotbalisté Slovanu Liberec nevyhráli. Po remíze 2:2 s Ingolstadtem prohráli s Anderlechtem Brusel 1:3. V sestavě Anderlechtu odehrál celý zápas bývalý liberecký záložník Jan Polák. Poslední půlhodinu strávil na hřišti i Ondřej Mazuch, který přišel do bruselského týmu z Fiorentiny.

Článek

Severočechy poslal sice do vedení brzy nejlepší střelec minulého ligového ročníku Kerič, ale vzápětí slavný belgický tým vyrovnal gólem z penalty. Fotbalisté Liberce poté nastřelili třikrát břevno. Druhou branku Anderlechtu dal po chybě obrany Slovanu Bulykin.

Po přestávce skončily další dvě liberecké střely na tyči a v závěru zpečetil vítězství belgického vicemistra De Sutter.

Slovácko nedalo Třinci ani branku

Výhrou 1:0 nad maďarským celkem Lombard Pápa završili olomoučtí fotbalisté herní kemp v Rakousku. Sigma rozhodla generálku na čtvrteční souboj v druhém předkole Evropské ligy proti Framu Reykjavík v 65. minutě, kdy se potřetí za sebou střelecky prosadil útočník Šultes.

Jediný gól utkání padl po akci a přihrávce nové posily Otepky, jenž uvolnil Šultese a ten potvrdil, že soustředění v Rakousku ho zastihlo ve výborné střelecké formě. Útočník, který se do kádru vrátil z hostování v druholigové Opavě, skóroval i v třetím utkání.

Ve čtvrtek už Hanáky čeká úvodní ostrý duel nové sezony. Na Andrově stadionu přivítají od 19 hodin v prvním utkání druhého předkola Evropské ligy islandský Fram Reykjavík.

Fotbalisté Slovácka prohráli v přípravném utkání v Kunovicích s druholigovým Třincem 0:1. Jedinou branku vstřelil ve 25. minutě po rohovém kopu Szmek. Slovácko mělo v prvním poločase převahu, vypracovalo si i několik šancí, střelecky se ale neprosadilo. Největší šance měli Chmelíček a Švancara, kterým ale chyběla v koncovce přesnost.

Po změně stran se v týmu Slovácka objevilo několik nových hráčů, hra se vyrovnala a Třinec se také dostával do šancí, brankáře Heču ale už nikdo nepřekonal. Stínem utkání bylo zranění nové domácí posily Struhára, který si po hlavičkovém souboji se soupeřem zlomil nos. Kvůli zranění musel odstoupit i Chmelíček.

"Zápas byl dost vyostřený. Navzdory porážce mohu být spokojen až na proměňování šancí s naším výkonem v prvním poločase. Ve druhém jsme se po změnách v sestavě už neprosadili," řekl trenér Slovácka Josef Mazura.

Brno nestačilo na Opavu

Fotbalisté Brna prohráli v přípravě s druholigovou Opavou 1:2. Jedinou branku brněnského celku vstřelil v 52. minutě hlavou po Kalivodově trestném kopu Jílek. Opava vedla od 39. minuty zásluhou Zapletala a vítězný gól dal v 76. minutě Halaška.

V brněnské sestavě se už objevil slovenský stoper Križko, místo zraněného Dvorníka zaskočil Jílek. Brňané si proti houževnatému a pohyblivému soupeři nedokázali po celý zápas vytvořit převahu a do šancí se dostávali pouze po protiútocích. V prvním poločase mohli skórovat aktivně hrající Rabušic a Došek, jeho střele ale chyběla přesnost.

Po změně stran se výkon Brňanů o poznání zlepšil, ale stačilo to jen na vyrovnání. Další chybu domácího týmu potrestal opavský Halaška. "S výsledkem nejsme spokojen. Věřím však, že naše herní kvalita půjde postupně nahoru. Dnes nám chyběla především souhra v ofenzivě, nedařilo se nám kombinovat. Na to se musíme teď v tréninku zaměřit," řekl trenér Miroslav Beránek.

Další přípravné utkání sehraje Brno v úterý ve Spytihněvi proti druholigovému Zlínu.

Sigma Olomouc - Lombard Pápa 1:0 (0:0)
Branka: 65. Šultes.
Sestava Olomouce: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej (56. Vepřek) - Kaščák, Hořava - Janotka, Otepka (80. Caihame), Petr (67. Hubník) - Ordoš (56. Šultes). Trenér: Psotka.
1. FC Slovácko - Třinec 0:1 (0:1)
Branka: 25. Szmek.
Sestava Slovácka: Heča - Kubáň, Struhár (55. Grim), Šimáček, Urbánek (46. Racko) - Perůtka, Abrahám (46. Valenta), Stanič, Cleber (46. Gonda) - Chmelíček (46. Sládek), Švancara (46. Ondřejka).
Slovan Liberec - Anderlecht Brusel 1:3 (1:2)
Branky: 13. Kerič - 15. Wasilewski z pen., 35. Bulykin, 81. De Sutter.
Sestava Liberce: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Liška - Vácha (77. Martan), Gecov, Čorič (83. Dort), Dočkal - Nezmar (46. Jirouš), Kerič (46. Blažek).
1. FC Brno - SFC Opava 1:2 (0:1)
Branky: 52. Jílek - 39. Zapletal, 76. Halaška. Rozhodčí: Kocián. Diváci: 612.
Sestava Brna: Bureš (46. Doležal) - Dřížďal, Križko, Jílek, Pejič - Michna (69. Polách), Mareček, Polách (46. Kalivoda), Lira (75. Léo) - Došek (62. Rabušic), Rabušic (31. Dalmo).

Reklama

Související témata: