Hlavní obsah

Slávisté v přípravě zachraňovali remízu s Freiburgem

Fotbalová Slavia Praha remizovala v prvním přípravném utkání na rakouské půdě s německým Freiburgem 2:2. Soupeř v úterý dvakrát vedl, remízu českého mistra zachránil šest minut před koncem Marek Jarolím.

Článek

Slávisté nezačali zápas proti nováčkovi bundesligy šťastně, protože už v 2. minutě dostal soupeře do vedení Banovič. Pak se jejich hra ale zvedla a výsledkem byla vyrovnávací branka Vlčka z 24. minuty, ovšem do vedení se přes řadu šancí Naumova nedostali. Druhý poločas kopíroval první půli - hned v 2. minutě se prosadil Banovič a slávisté dotahovali, což se jim podařilo šest minut před koncem po trefě Marka Jarolíma.

Trenéru Karlu Jarolímovi po podle očekávání nelíbily především defenzivní chyby v úvodech poločasů. "Nezvládli jsme začátky obou poločasů a to samozřejmě ovlivnilo charakter zápasu. Můžeme být rádi, že jsme srovnali skóre, ale rozhodně je na čem pracovat - zejména v obranné fázi," řekl pro klubový web.

V dresu soupeře odehrál šedesát minut exteplický obránce Pavel Krmaš a zhruba půlhodinu mladší bratr brazilské hvězdy Kaká s přezdívkou Digao, jenž je ve Freiburgu na testech z AC Milán.

Plzeň na závěr soustředění prohrála s Bielefeldem

Plzeňští fotbalisté v dalším přípravném utkání prohráli v rakouském St. Ulrichu s německým Bielefeldem 0:1. V největší šanci zápasu nastřelil plzeňský Jiráček v druhém poločase břevno. Na soupeřově lavičce náhradníků strávil celý zápas český útočník Pavel Fořt, který v úterý do klubu přestoupil z Toulouse.

Západočeši začali pod taktovou slovenských sudí aktivně, ale Rajtoral minul a také Petrželovi chyběla při náběhu za obranu přesnější koncovka. Ve 33. minutě se pak rozhodlo o osudu utkání - nevydařený odkop Viktorie zachytil Berisha a nadvakrát se prosadil. Plzni k vyrovnání nepomohli ani pět změn po pauze, Jiráček pouze nastřelil břevno a Mlika pět minut před koncem hlavou minul.

Trenér Pavel Vrba po utkání nezakrýval zklamání z výsledku. "Hrálo se na užším vesnickém hřišti a bylo to více o osobních kontaktech. V druhém poločase jsme si po prostřídání vytvořili nějaké příležitosti, ale nezakončili. Nevím, zda se na našem dnešním výkonu podepsalo to, že to bylo během devíti dnů již čtvrté utkání, nebo to, že hráči byli již myšlenkami na cestě domů," zlobil se plzeňský kouč.

V sobotu 18. července čeká Plzeň generálka na ligu proti Vlašimi.

Brno remizovalo se Zlínem 0:0

Fotbalisté Brna remizovali v přípravě ve Zlíně s druholigovým domácím týmem 0:0. Navzdory mnoha šancím se ani jeden tým neprosadil v koncovce, navíc brněnský Polách neproměnil v 57. minutě pokutový kop.

Navzdory velkému vedru mělo utkání solidní tempo. Zlín spoléhal na ofenzivní hru a stejnou taktiku zvolili i Brňané. Po čtvrthodině Malcharek ve vyložené šanci přestřelil a na druhé straně vzápětí brněnský Došek nevyzrál v sólovém útoku na brankáře Kořínka. Další šance zahodili domácí útočníci Vyskočil a Kroupa a v týmu Brňanů zahodil další možnost skórovat opět Došek.

Po změně stran po přesné přihrávce Žůrka v největší příležitosti zápasu Kroupa přestřelil branku. Mezi nepřesné střelce se zařadil po hodině hry Žůrek. V závěru zápasu se ještě blýskl domácí brankář Kořínek, který chytil sólo Rabušice a skórovat se nepodařilo ani Oklešťkovi.

"Navzdory remíze jsem spokojen s tím, že jsme neinkasovali. Velmi dobře se uvedla naše stoperská dvojice Jílek a Križko. Pozitivní bylo, že jsme si vypracovali i dostatek šancí, které ale bohužel nedokážeme proměnit. Menší nepříjemností je zranění Rabušice, ale snad bude jeho koleno v pořádku," uvedl po utkání trenér Brňanů Miroslav Beránek.

Přípravná fotbalová utkání:
Freiburg - Slavia Praha 2:2 (1:1)
Branky: 2. a 47. Banovič - 24. Vlček, 84. M. Jarolím. Diváci: 600.
Sestava Slavie: Romanovs - Krajčík (46. Čelůstka), Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda (66. Grajciar), Ragued (65. Hubáček), Belaid (46. M. Jarolím), J. Černý (46. Trubila) - Vlček (65. Šenkeřík), Naumov (65. Tafat). Trenér: K. Jarolím.
Arminia Bielefeld - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 33. Berisha. Diváci: 200
Sestava Plzně: Poštulka (46. Daněk) - Ševinský, Hájovský (46. Kazazič), Navrátil (68. Bauer), Lecjaks - Rajtoral (58. Limberský), Rada (46. Rýdel), Kolář, Krbeček (58. Horváth), Petržela (46. Jiráček) - Střihavka (46. Mlika). Trenér Vrba.
1. FC Brno - Zlín 0:0
Sestava Brna: Bureš (46. Doležal) - Dřížďal, Jílek, Križko, Pejič (55. Buchta) - Michna (80. Červínek), Mareček, Polách, Lira (55. Okleštěk) - Došek (62. Dalmo, 67. Leo), Rabušic (70. Smutný).
Karviná - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 67. Látal - 90. Pavlík. Rozhodčí: Picmaus. Diváci: 3300.
Sestava Baníku Ostrava:
1. poločas: Buček - Zawada, Bolf, Nevez, Tomašák - Lukeš, Marek, Lička - Kraut, Přecechtěl, Varadi.
2. poločas: Baránek - Hable, Neuwirth, Pavlík, Tchuř - Boháč, Metelka, Kosňovský, Greguš - Zeher, I Hjong-sang.
Dynamo České Budějovice - Lignitul Pandurii 1:1 (0:0)
Branka Č. Budějovic: 80. Timm.
Sestava Č. Budějovic: Kučera (46. Křížek) - Lima, Žižka, Hunal (46. Jarabica, 70. Klavík), Leština - Mezlík, Riegel (60. Bakala), Schut (65. Dolejš), Šíma (46. Jasanský) - Sedláček (46. Ondrášek), Meszároš (65. Timm).
1. FC Slovácko - Arges Pitešti 1:0 (0:0)
Branka: 75. Chmelíček.
Sestava Slovácka: Filipko - Randa, Němčický, Šimáček, Urbánek - Valenta, Abrahám, Racko (46. Grimm), Cleber (46. Kubáň) - Švancara (46. Chmelíček), Ondřejka.
Mladá Boleslav - Ústí nad Labem 2:1 (1:0)
Branky: 38. Kulič, 55. Kysela - 50. Benčík.
Sestava Mladé Boleslavi:
1. poločas: Vorel - Janíček, Rolko, Rajnoch, Dalovič - Mendy, Procházka, Sylvestre, Fabián - Kulič, Pecka.
2. poločas: Šeda - Kúdela, Janíček, Rajnoch, Fabián - Kysela, Opiela, Táborský - Řezníček, Lemessa, Chramosta. Trenér: Uhrin ml.

Reklama