Hlavní obsah

Fotbalová Sparta získá ruského útočníka Prudnikova

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha zřejmě již dnes oznámí příchod avizovaného zahraničního útočníka. Na roční hostování by měl dorazit Rus Alexander Prudnikov ze Spartaku Moskva. Pokud vše vyjde podle plánu, devatenáctiletý fotbalista by se měl k mužstvu připojit ve čtvrtek a v pátek už nastoupit do generálky proti Viktorii Žižkov. ČTK chystaný příchod potvrdil sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

Článek

Sparta pracovala na příchodu útočníka celou letní pauzu, ale až nyní se blíží jednání ke konci. "Pokud půjde vše podle plánu, dnes by mohla být dohoda uzavřena. Je to velmi talentovaný hráč a jeho klub si přeje, aby hrál evropské poháry. Pro něj to bude velká šance, nám by měl pomoci s cíli v nejbližší sezóně," uvedl Otava.

Prudnikovovo působení na Letné ale bude každopádně ohraničeno pouze jedním ročníkem, pak by se měl do Moskvy vrátit. I proto nebude ve smlouvě žádná opce o pozdějším přestupu; ostatně jeho cena by byla příliš vysoká na možnosti českých klubů.

Prudnikov je odchovancem Spartaku a naposledy hostoval v Těreku Groznyj. Na svém kontě má 40 ligových startů a čtyři branky.

Reklama

Související témata: