Hlavní obsah

Permanentky fotbalových Bohemians jdou na dračku

Už tři tisíce permanentek rozebrali fanoušci Bohemians 1905 na novou sezónu. „Je to zhruba pět miliónů korun a nezanedbatelná desetina našeho rozpočtu,“ pochvaluje si ředitel klubu Lukáš Přibyl. Klokani mají jedny z nejlepších fanoušků v lize. Když vloni působili o soutěž níž, měli průměr domácí návštěvnosti přes 6000. Z první ligy na tom byly lépe jen Slavia, Sparta a Ostrava.

Článek

„Teď čekáme průměrnou návštěvu na domácí zápasy kolem sedmi tisíc,“ tvrdí Přibyl. Kapacita stadiónu ve vršovickém Ďolíčku je 7500 míst.

Když se připočítají ještě peníze z klasických zápasových vstupenek, poputují do klubu další prostředky. K tomu skvěle rozjetý prodej suvenýrů, které fanoušci skupují jako diví. „Roční tržby našeho fanshopu se pohybují kolem devíti miliónů korun, z toho je polovina zisk,“ prozrazuje Přibyl a je rád, že se příznivci zelenobílých nemalou částí podílejí na financování klubu.

Během letní pauzy prošel stadión jen menšími úpravami. Bohemians nemají vyhřívaný trávník a podle dohody budou hrát minimálně tři zápasy v azylu na Strahově.

„Mělo by jít o poslední utkání podzimu a první dva duely jarní části. Kdyby naše hřiště bylo nezpůsobilé i v jiném termínu, máme se Strahovem dohodu také na další utkání. Stačí to oznámit pět dní předem,“ dodává ředitel vršovického klubu.

Reklama