Hlavní obsah

Sparta v generálce bez Prudnikova přehrála hladce Žižkov

Hladkou výhrou 3:0 nad druholigovým Žižkovem se prezentovali fotbalisté Sparty Praha v dnešní generálce před startem ligové sezony. Tříbrankový náskok si zajistili sparťané již před poločasem, po přestávce branka nepadla.

Článek

V utkání hraném v tréninkovém centru Žižkova v Horních Počernicích se díky brance Holendy z 12. minuty ujala Sparta rychle vedení a v pohodovém výkonu pokračovala i ve zbytku poločasu. Krátce před pauzou se nejprve prosadil nejlepší loňský letenský střelec Berger, krátce poté připravil pro Holendu jeho druhou trefu.

Po pauze už sparťanský první trenér Martin Hašek sestavu prostřídal, na hřiště se po zranění dostal už také útočník Kadlec. "Zápas není přesným obrazem našich možností, ale důležité je, že se v utkání nikdo nezranil," uvedl po zápase Hašek, který dnes mužstvo koučoval, protože hlavní trenér Jozef Chovanec byl na losování Ligy mistrů v Nyonu.

Sparta se představila v takřka totožné sestavě jako během jarní části ligy, pouze za indisponovaného Hubníka nastoupil rakouský stoper Hoheneder. Ruský útočník Prudnikov se k týmu připojí až v pondělí.

Do ligy vstoupí sparťané za týden utkání na půdě Teplic.

Přípravná fotbalové utkání:
Viktoria Žižkov - Sparta Praha 0:3 (0:3)
Branky: 12. a 40. Holenda, 38. Berger. Rozhodčí: Příhoda.
Sestava Sparty: Blažek - Kušnír (85. Kuncl), Hoheneder, Řepka, Pamič - Žofčák (72. Kalouda), Hušek, Berger (64. Kadlec), Zeman - Holenda (64. Vacek), Wilfried (85. Folprecht).

Reklama

Související témata: