Hlavní obsah

Derby Bohemek nebude, my k němu nenastoupíme, vzkazují ze Střížkova

PRAHA

K derby pražských Bohemians v novém ligovém ročníku zřejmě vůbec nedojde. Majitel střížkovských Bohemians Karel Kapr to alespoň tři dny před startem nejvyšší domácí soutěže naznačil. „Není důvod, abychom nastupovali proti klubu, který není členem fotbalového svazu,“ prohlásil rezolutně a dodal: „Proti Bohemians 1905 hrát nebudeme.“

Článek

Spor dvou Bohemek, které se od podzimu potkávají na scéně nejvyšší soutěže, se vyostřil a pár dnů před startem ligy se zase pálí těžkým kalibrem. Střížkovští Bohemians spustili kanonádu v úterním dopoledni...

„Možná proti Bohemians 1905 opravdu hrát nebudeme,“ nechal se slyšet majitel klubu Karel Kapr.

„Bude to podivný ročník. A od samého začátku neregulérní. Bohemians 1905 nejsou členy svazu a proto vůbec neměli figurovat v rozpisu soutěží,“ přidal se sportovní ředitel Josef Jícha. „I proto jsme podali podnět výkonnému výboru, aby rozhodl,“ potvrdil, že na Střížkově se o konkurenci od Botiče nejen mluví, ale i koná.

„Mluvil jsem na toto téma v pondělí s předsedou svazu Ivanem Haškem. Tvrdí, že musí počkat na stanovisko své advokátní kanceláře, ale není na co čekat. Zpráva už vypracována je delší dobu a většina členů výkonného výboru i revizní komise má o situaci jasno,“ stojí si Karel Kapr na svém.

Bohemians 1905 nejsou členy svazu, v nejvyšší soutěži startují neoprávněně a jeho klub tudíž nemá  důvod, aby proti nim nastupoval.

"Verdikt měl každopádně padnout před startem ligy. Ať takový, nebo makový. Takhle je soutěž neregulérní. A klidně se může stát, že v polovině ligy soud rozhodne o neoprávněném start Bohemians 1905, takže problémy jen vygradují. A co potom," kladl si řečnickou otázku Kapr.

Nový kouč střížkovských Bohemians Robert Žák nekompromisním stanoviskem svého šéfa nijak zaskočen nebyl a není. „Když vedení rozhodne, že k derby s Bohemians 1905 nenastoupíme, budeme příkaz respektovat. Hrát se prostě nebude,“ pokrčil rameny. „Jsem trenér a příkaz vedení musím respektovat.“

Hned však dodával, že ani on, ani jeho svěřenci antagonismus proti klokanům od Botiče necítí, natož aby ho uměle pěstovali.  „V kabině opravdu žádná averze není. Pro nás je všechno dané - já trénuji Bohemians, hráči nastupují za Bohemians Praha a tím pro nás spor končí,“ dodával Robert Žák.

Reklama