Hlavní obsah

Boleslav chce plný stadión, o poháry jde bojovat s kapitánem Kuličem

MLADÁ BOLESLAV

Zapomenout na šestou příčku z posledního ligového ročníku a znovu bojovat o evropské poháry. Cíl fotbalistů Mladé Boleslavi je před startem nejvyšší soutěže jasný. Středočeši se navíc spoléhají na navrátilce Kuliče a Rajnocha, kteří tým v létě posílili. Bývalý sparťan byl hned zvolen kapitánem mužstva, Rajnoch jeho asistentem. „Kabina se tak rozhodla, sama vycítila, koho jmenovat,“ řekl v reakci pro Sport.cz Rajnoch.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kulič (uprostřed) při svém dřívějším působení v Mladé Boleslavi (ilustrační foto)

Článek

Během letní přestávky sehráli Středočeši deset přípravných utkání. V pěti z nich se radovali svěřenci kouče Dušana Uhrina mladšího z výhry, třikrát duel skončil nerozhodně a dvakrát Mladoboleslavští na svého soupeře nestačili. Na soustředění v Rakousku se střetl loňský šestý celek ligy například s Lokomotivem Moskva (2:2), Spartakem Moskva (0:2), nebo s kyperským mistrem Apoelem Nikosia (2:0).

„V přípravě jsme zvládli to, co jsem si předsevzali. Týden jsme se připravovali v Jablonci, a vyšlo nám také týdenní soustředění v rakouském Kaprunu,“ zhodnotil stručně kouč Středočechů Uhrin. „U našich jižních sousedů jsme se utkali se čtyřmi silnými soupeři a dobře se nám povedlo zapracovat nové hráče do týmu,“ dodal jednačtyřicetiletý kouč.

Kulič a Rajnoch hlásí nástup

Před startem ligy získalo vedení Mladé Boleslavi do kádru navrátilce Rajnocha, jemuž skončilo hostování v Chotěbuzi. Dres Středočechů bude znovu oblékat také Marek Kulič, který přestoupil ze Sparty. Bojovat o evropské poháry přišli také brankář Michal Vorel, etiopský útočník Lemessa a srbský obránce Marko Djalovič, jenž přišel z Vojvodiny.

Na návrat do Mladé Boleslavi se těšili oba z dua Rajnoch - Kulič. „Vracel jsem se do známého prostředí, kde jsem byl vždy spokojený,“ prozradil Kulič. „Samozřejmě sehrálo roli i to, že se k týmu opět vrátil trenér Uhrin,“ dodal. „I já jsem se moc rád vrátil. Závěr mého působení v Chotěbuzi nebyl jednoduchý. Teď jsem rád, že byla příprava dobrá. Nyní záleží jen na nás, jak toho dokážeme využít,“ poznamenal Rajnoch, jenž se do týmu vrátil po půlročním hostování v Německu.

Hrdlička si to musí v hlavě srovnat

Kádr Středočechů opustili čtyři hráči. Do Heerenveenu přestoupil forvard Michal Papadopulos, na hostování odešla trojice Kubásek, Mach a Dittrich. Bývalý slávista Hrdlička před přípravou kouče Uhrina nepotěšil a byl přeřazený do B mužstva. „Hrdlička byl přeřazen do béčka z výkonnostních důvodů,“ vysvětlil kouč Uhrin. „Nepřišel připraven, musí si to srovnat v hlavě. Je to kvalitní hráč, ale já nemám čas připravovat profesionálního hráče půl roku,“ dodal.

„Mužstvo bylo posíleno o zkušené hráče. Cíle do nové sezóny zůstávají stejné. Základem je plný stadión a aby hra byla atraktivní. Podle mě má v diváckých návštěvách celá liga veliké rezervy,“ nechal se na předsezónní tiskové konferenci slyšet generální ředitel klubu Jaromír Šeterle. „Rozpočet týmu na novou sezónu očekáváme opět vyrovnaný. Výdajové i příjmové složky, zahrnuty se vším všudy, byly v loňské sezóně 220 miliónů korun. Jelikož jsme se neprobojovali do pohárové Evropy, nyní očekáváme částku do 150 miliónů korun,“ prozradil Šeterle.

Boleslav na začátek ligy čeká soupeř z nejtěžších. V sobotu se svěřenci kouče Uhrina představí na půdě mistra Slavie. „Věřím, že na vstup do sezóny se Slavií jsme připraveni. Ten zápas musíme zvládnout,“ burcuje svůj mančaft Uhrin, jenž během svého posledního působení v Rumunsku vedl týmy Temešváru a Kluže.

Reklama

Související témata: