Hlavní obsah

Fotbalisté Plzně se cítí silnější, konkrétní cíle ale nevyhlašují

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně se před novou sezónou první ligy považují za silnější tým než v minulém ročníku. I proto by rádi vylepšili své loňské osmé místo. Konkrétní příčku, na které se chtějí umístit však určenou nemají. Rádi by se prezentovali pohledným fotbalem, který přitáhne do hlediště větší počet diváků.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalista Plzně Pavel Horváth (uprostřed) spolu s dvojicí hostesek představuje nové dresy týmu.

Článek

"Jsme stabilizovaný klub se zajištěným rozpočtem a svoji připravenost bychom chtěli zúročit v lize. Naším cílem je hrát co nejlepší fotbal a tím přitáhnout do hlediště diváky," uvedl na předsezonní tiskové konferenci generální manažer Plzně Adolf Šádek. "Chceme se vyvarovat zbytečně velkých prohlášení, které jsme měli loni, a nic z toho nebylo," dodal.

Vedení Viktorie si pochvaluje, že se kádr oproti minulé sezoně výrazně posílil. Do útoku se vrátil z hostování v Ostravě David Střihavka a konkurenci v ofenzivě zvýšil i Slovák Marek Bakoš z Ružomberoku. Středovou řadu vyztužil defenzivní fotbalista s dobrou střelou Filip Rýdel z Olomouce a především František Rajtoral, jehož přestup z Ostravy bude dotažen v pátek.

Varadi nejspíše odejde na hostování do Baníku

Odešli pouze hráči, se kterými se pro užší kádr příliš nepočítalo. Na hostování zamířili Paulo Rodriguez (Příbram), Dimitrij Tatanašvili (Kladno), Vítězslav Brožík a Jakub Dvořák (oba Vlašim), Dan Houdek (Čáslav), z hostování se do Liberce vrátil Jan Polák.

Zřejmě odejde i Adam Varadi na hostování do Ostravy jako součást přestupu Rajtorala. "Adamovo hostování v Baníku bude dotaženo v pátek společně s přestupem Rajtorala," doplnil Šádek.

Se změnami v kádru je spokojen i trenér Pavel Vrba. "Šli jsme cestou vytipovaných hráčů. Už delší dobu jsme je sledovali a jednání s nimi proběhla včas, takže jsme předešli zbytečným tahanicím. Myslím, že kvalita mužstva oproti jaru ještě vzrostla," prohlásil optimisticky Vrba.

Změny se však netýkaly jen hráčů, ale také vedení klubu. Plzeň totiž opustil její majitel Miroslav Kříž, který byl zvolen místopředsedou svazu. "Pan Kříž veškeré své aktivity v Plzni ukončil. Do dvou měsíců to vyřešíme úplně. Věříme, že jeho srdce nám ale zůstane nadále nakloněno," dodal Šádek.

Kromě změn kádru udělala trenérovi Vrbovi radost i letní příprava, korunovaná remízou s předním italským celkem AS Řím. "Na herním soustředění v Rakousku jsme odehráli čtyři kvalitní utkání, která bychom v Česku nesehráli. Herně jsme je zvládli slušně," prohlásil Vrba.

Na zahájení soutěže se těší i kapitán Západočechů Pavel Horváth, který byl loni s osmi góly nejlepším střelcem Viktorie. "Tým je silnější než loni a na nás je, abychom vylepšili loňské umístění. Máme mužstvo, které si dokáže vytvořit šance a předvést lidem zážitek z fotbalu. Věřím, že umístění bude určitě lepší než osmé místo loni," nebojí se konkrétních předsevzetí známý šprýmař. S legráckami v kabině mu prý nyní vydatně pomáhá nová posila Rajtoral.

Reklama

Související témata: