Hlavní obsah

Sparta přišla před startem podzimu o zraněného Bergra

Rána doslova morová dopadla tři dny před startem ligy a týden před vstupem na evropskou pohárovou scénu na fotbalovou Spartu. Její kapitán Patrik Berger se zranil a jeho start v páteční teplické ouvertuře i v úterním kvalifikačním duelu Ligy mistrů s řeckým Panathinaikosem je vyloučen. „Je to nepříjemný zásah do naší sestavy, která byla už stabilizovaná,“ přiznal letenský kouč Jozef Chovanec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparta přišla před startem ligy o zraněného kapitána Patrika Bergra.

Článek

Původní černé zvěsti o Bergrově zranění hraičící dokonce se spekulacemi o konci jeho fotbalové kariéry by nakonec nemusely být až tak chmurné.

„Magnetická rezonance žádné nové zranění Bergrova kolena, které měl už sedmkrát operované, neodhalila. Přesto se vydá do Německa k profesoru Wolfahrtovi, aby ten vše posoudil a rozhodl,“ prozradil Chovanec, jehož tým absence zraněného Bergra samozřejmě zasáhne.

„To každopádně, ale současně jde o šanci, která se nabízí jiným hráčům. Nahrávku Kaloudovi, Vackovi či Folprechtovi, kteří mohou hrát ofenzivního záložníka rovněž,“ snažil se najít na vzniklém problému alespoň něco pozitivního sparťanský kouč.

Jak dlouho bude Berger chybět, to si ovšem Chovanec netroufá odhadnout. „Nejsem vědma, abych věštil z křišťálové koule,“ pravil lakonicky, neboť při momentální rekonvalescenci Kladrubského a Kucky jde o hodně citelný zásah do sparťanské sestavy.

Problémem je podle něho i Bergrovo psychické rozpoložení. „V úterý dopoledne jsem s ním mluvil a samozřejmě že ho to dost silně zasáhlo. Nebyl moc velkým optimistou, protože během letní přípravy se zranil už podruhé, což mu samozřejmě nepřidalo,“ prozradil Chovanec.

Kapitánskou pásku po zraněném Bergrovi převzme zřejmě gólman Blažek nebo stoper Řepka. "Byli ostatně zástupci kapitána," vysvětlil trenér Sparty.

Reklama

Související témata: