Hlavní obsah

Fotbalisté Kladna chtějí dokázat, že do ligy patří

Kladenští fotbalisté se chystají na čtvrtou ligovou sezonu za sebou a chtějí dokázat, že do nejvyšší soutěže patří. V předchozích ročnících se řadili mezi kluby, které kdekdo odepisoval, a dvakrát se zachraňovali až těsně před koncem. Poprvé od postupu do nejvyšší soutěže v létě nezměnili trenéra, mužstvo povedou znovu v rovnocenné pozici Martin Hřídel a Stanislav Hejkal.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Kladna Martin Hřídel

Článek

"Loni jsme pro celý národ jsme byli jasným sestupujícím. Jsme rádi, že jsme na jaře ukázali, že tady fotbal neděláme tak špatně. Nebýt neuvěřitelné vítězné šňůry Zlína, byli bychom zachráněni daleko dřív. V nadcházející sezóně chceme ukázat, že do ligy patříme," řekl na středeční tiskové konferenci Stanislav Hejkal.

Jeho parťák z lavičky Martin Hřídel byl spokojený s přípravou, ale vrásky mu pár dní před prvním ligovým zápasem dělá složení obrany. "V přípravě jsme na rozdíl od loňska i prohrávali, což není na škodu. Před rokem jsme skoro všechno vyhráli a vstup do ligy se nám pak nevydařil. Tak to snad letos bude opačně," řekl Hřídel.

Mrzí ho, že se mu prakticky rozpadla obrana. Zkušený Drsek odešel do Jablonce. "Každý viděl, že byl naší klíčovou postavou v jarní části ligy. Snažíme se ho nahradit, ale jednoduché to není," konstatoval Hřídel. Bartoš nesmí hrát kvůli žlutým kartám z minulého ročníku a Beneše trápí svalové zranění. "Z loňské sestavy tak zbyl jenom Procházka, který celé léto marodil s achillovkou," posteskl si Hřídel.

Tři posily

Novými tvářemi jeho týmu jsou obránce Peter Mráz z Čáslavi, záložník Jan Moravec z Bohemians 1905 a útočník Dimitri Tatanašvilli z Plzně. Stále v jednání je příchod obránce Jana Broschinského. Ten hrál naposledy na Slovensku v Nitře, kam ale odešel z Liberce i přesto, že Slovan s transakcí nesouhlasil. A tak se při návratu do české soutěže musí hlásit právě v Liberci, s nímž Kladno ligu zahájí.

Kladenský klub je připraven na novou sezónu ekonomicky i díky jedenáctimilionové půjčce od města. "Ta nám pomůže stadion oddlužit tak, abychom mohli dokončit jeho bezúplatný převod pod město," vysvětlil ředitel klubu Eduard Novák. Převod by měl pomoci i vybudování vyhřívaného trávníku, který Kladnu stále chybí, a proto bude tři "zimní" domácí zápasy bude mužstvo hrát v Praze na Strahově.

"Od příští sezóny už budeme muset vyhřívání stejně mít. Blízko jeho vybudování metodou topných kabelů jsme byli už teď v létě, ale investor chtěl, aby stadion už byl v majetku města," vysvětlil Novák. Také potvrdil, že klub bude stejně jako v minulé sezóně hospodařit se zhruba třicetimilionovým rozpočtem.

Pro mužstvo je ztráta domácího prostředí ve třech kolech nepříjemná. "Bereme fanouškům tři zápasy. Tolik jako v Kladně jich za námi do Prahy nepojede," řekl Hejkal. "A samozřejmě je to pro nás nevýhoda, protože většinu bodů jsme v minulé sezóně získali doma. Řekli jsme hráčům, že právě proto se letos ještě víc musíme zaměřit na zápasy na cizích hřištích, musíme se naučit tam bodovat častěji," doplnil Hřídel.

Ceny vstupenek (100 korun na hlavní a 60 korun na vedlejší tribuny) se nezměnily. Novinkou je prodej permanentek, které začal klub prodávat na půl sezóny.

Reklama

Související témata: