Hlavní obsah

VIDEO: Žádné derby? Tak máme šest bodů a vedeme ligu, smějí se klokani od Botiče

Milan VlčekSport.cz

S jasným cílem zachránit se vstupuje do nejvyšší fotbalové ligy nováček Bohemians 1905. Kouč týmu z vršovického Dolíčku Pavel Hoftych má navíc jedno smělé přání - pozvednout úroveň soutěže, aby zaujímala lepší než současné padesáté místo ve světové konkurenci. „Abychom zlepšili produktivitu týmu, přivedli jsme na hostování Luďka Zelenku a snad nás posílí i Jiří Kaufman,“ nechal se slyšet Hoftych.

Článek

„Oproti podzimu došlo v týmu ke třem, čtyřem větším změnám. Bohužel už nemůžeme počítat s Honzou Morávkem, který přestoupil do bundesligového Schalke. Navíc se nyní zranil Milan Škoda, takže v tuto chvíli nemáme k dispozici dva nejproduktivnější hráče loňské sezóny,“ přiznal trenér Hoftych. „Proto jsme na půlroční hostování získali Luďka Zelenku z pražské Dukly. A snad se nám ještě podaří doladit hostování Jiřího Kaufmana,“ dodal.

Trojan ukončil hostování

Ve Vršovicích v letní přestupové pauze registrovali více příchodů než odchodů. Kromě talentovaného Morávka skončilo například také v Dolíčku  hostování herce Ivana Trojana, jenž se vrátil do týmu PSK Union Strašnice. Bohemka usiluje před novou sezónou o stabilizaci kádru a skloubení starších hráčů s mladými.

„Náš cíl je jasný - adaptovat se v lize. K tomu chceme skloubit zkušené hráče, jako je třeba kapitán Marek Nikl, s mladými kluky, mezi něž v současném kádru počítáme Škodu, Štohanzla, nebo Nešpora, jenž přišel z dorostu,“ pokračoval Hoftych. „Víme, že koncovka byla i ve druhé lize naším velkým problémem. Věříme, že branky přijdou v pravý čas.V tréninku se klukům daří. S neproměňováním šancí se snažíme vypořádat, přesto je to kvalitní obrana, na kterou se chceme hlavně zaměřit,“ přiznal trenér Klokanů.

Výsledky v přípravě pro vršovický celek nijak oslnivé nebyla. Ze sedmi utkání jich totiž zelenobílí prohráli hned pět, což ovšem Hoftychovi vrásky na tváři neudělalo. „Například prohra 0:2 během rakouského soustředění se Steauaou Bukurešť je velice dobrý výsledek,“ míní kouč ligového nováčka. „Porážky v přípravě nijak zásadně nehodnotím a přípravu určitě odlišuji od mistrovských zápasů. Když jsem například trénoval Zlín, také se nám v přípravě nedařilo a nakonec jsme skončili na osmém místě,“ tvrdil Hoftych, jenž přiznal, že by se svými svěřenci rád pozvedl úroveň české ligy a dostal ji na lepší než současné padesáté místo, které ji přisuzují fotbaloví statistikové.

Radost ze šesti bodů

V Dolíčku se už nechtějí vyjadřovat k ostrým výpadům konkurenčního týmu ze Střížkova, s nímž mají Vršovičtí v názvu shodné jméno Bohemians. Právě představitelé Střížkova se nechali slyšet, že se k utkání s vršovickou Bohemkou svůj tým v lize nepostaví.

„Alespoň máme šest bodů jistých a vedeme ligu, aniž by někdo kopnul do balónu,“ zní v Dolíčku s nadsázkou.

První ligový zápas čeká Klokany až v pondělní dohrávce s brněnským týmem. „Brno je středně těžký soupeř,“ nechal se slyšet trenér Hoftych, jehož doplnil ředitel klubu Lukáš Přibyl. „Jedná se o rizikové utkání, u něhož bude asistovat tři sta pořadatelů a asi padesát policistů. Prodáno už je asi pět tisíc vstupenek, zájemci si budou moci lístek koupit na pokladnách před zápasem".

Reklama

Související témata: