Hlavní obsah

Nikl: Střížkovskou Bohemku neřeším ani já, ani kluci v kabině

Když před dvěma lety do týmu Bohemians 1905 zkušený obránce Marek Nikl přestupoval po devíti sezónách strávených v německé bundeslize, nečekal, že s vršovickým týmem hned sestoupí. O to větší radost má nyní třiatřicetiletý zadák z návratu mezi elitou. Klokanům chce konečně pomoct k záchraně. „Chceme předvádět pohledný fotbal, z něhož budou mít radost i fanoušci,“ řekl ve čtvrtek před startem ligy Nikl.

Článek

Jako postupující tým z druhé ligy jste měli přípravu zkrácenou na pět týdnu. Věříte, že vám to k zápolení mezi elitou stačí?

Dovolenou jsme měli jen dva týdny, za tu dobu si tělo ani pořádně odpočinout nedokázalo. I tak si myslím, že byla příprava kvalitní. Kondiční soustředění v Jablonci-Břízkách se povedlo, a ač výsledkově herní soustředění v Rakousku nevyšlo podle představ, přesto jsme tam dokázali odehrát kvalitní zápasy.

Před sezónou v Dolíčku avizujete boj o udržení v nejvyšší soutěži. Kterých týmů kromě vás se bude boj o přežití ještě  týkat?

Nerad bych se vyjadřoval konkrétně. Mančaftů, které budu namočeny s námi, bude víc. Potom budou rozhodovat maličkosti.

Na jaké umístění si tedy nováček od Botiče věří?

Pro nás je prvořadý cíl záchrana. Všechno ostatní jde mimo nás. Chceme předvádět pohledný fotbal, z něhož budou mít radost i fanoušci.

Ti by měli největší radost patrně z velkého počtu gólů, které ovšem v přípravě a ani na podzim ve druhé lize z vaší strany příliš vidět nebyly...

Proto do týmu přišel také na půlroční hostování Luděk Zelenka. On by ty góly měl dávat, stejně tak jako Milan Škoda, jenž je v tuto chvíli bohužel mezi marody. Nakonec je jedno, kdo branky bude střílet, hlavně aby míče do soupeřovy svatyně padaly.

Jak moc bude citelná absence Morávka, jenž v létě posílil německé Schalke?

Honza nám určitě chybět bude. A vůbec nebude jednoduché jeho kvalitu nahradit. Střed zálohy dostal sice citelnou ránu, ale věřím, že ho nahradíme.

Jak vy osobně vnímáte konflikt dvou prvoligových týmů s názvem Bohemians? Řešíte to například s hráči v kabině?

Vůbec. Noviny nečtu a ani s hráči v kabině tuto záležitost neřešíme.

Reklama