Hlavní obsah

Pražská S o titul, Bohemky o záchranu

Karel FeltPrávo

Scénář v pátek startujícího ročníku Gambrinus ligy se zdá být stejný jako v minulých ročnících. O titul si to rozdají pražská S a zbytek republiky se pokusí ukončit jejich nadvládu. Případně si rozdělí další vstupenky do pohárové Evropy, těch bude ale opět méně.

Článek

Trenér Karel Jarolím v letní pauze znovu pořádně obměnil kádr Slavie. Poroučel se dokonce i kapitán Erich Brabec, po němž převzal pásku opět Stanislav Vlček. Červenobílý dres svlékl i Dušan Švento. Naopak ho znovu obléknou i hráči, které v české kotlině nikdo nikdy neviděl. Jarolím už léta dokazuje, že z bezejmenných borců umí udělat fotbalisty a minimálně hvězdy domácí nejvyšší soutěže.

Na Letné se tolik nenakupovalo. Hlavním úkolem bylo najít kanonýra. Jestli se to povedlo, ukáže až čas. Z mužstva odešli především Miroslav Matušovič a Marek Kulič, na hostování přišli dva vicemistři světa do dvaceti let Luboš Kalouda a Marek Střeštík, kteří by měli ožít společně se Spartou.

Boleslav si slibuje od návratu Rajnocha a Kuliče

Až na odchod stopera Pavla Košťála zůstal beze změn kádr Liberce, který zatím udržel i krále ligových střelců minulého ročníku Andreje Keriče. Mladá Boleslav si slibuje hodně od návratu Jana Rajnocha a Marka Kuliče. Olomouc, která se chce zabydlet opět ve špičce, získala z Ostravy zkušeného Rudolfa Otepku. Na Bazalech hodně věří ve schopnosti nového kouče Miroslava Koubka. Na pohárovou Evropu myslí v Brně, Teplicích, Jablonci a Plzni.

Pikantní bude duel dvou klubů s názvem Bohemians. Ale ten se bude odbývat spíš v dolních patrech tabulky. Hraje se, stejně jako derby pražských S, v 10. kole.

Jako vždy všichni doufají, že boj o záchranu se jich týkat nebude. České Budějovice, Příbram, Kladno, ale i Slovácko, které si účast v nejvyšší soutěži koupilo, však zřejmě čeká.

Podzimní závěr a jarní úvod musejí všechny týmy odehrát na vyhřívaných trávnících. Zejména na Strahově bude pořádně živo. Kluby také slibují udělat maximum pro zvýšení návštěvnosti. To má ale několik základních podmínek – kvalitu hry, kulturní prostředí a vytlačení chuligánů ven z hledišť stadiónů.

Reklama

Související témata: