Hlavní obsah

Zlomí Sparta osm let trvající prokletí? Sledujte videopřenos na Stream.cz

TEPLICE

Osm dlouhých let už Sparta na teplických Stínadlech nevyhrála, takže v premiéře k novému ligovému ročníku se v pátek večer pokusí tradici zlomit. „Věřím, že nepříznivou bilanci prolomíme,“ hlásil letenský kouč Jozef Chovanec před duelem, který má ještě jednu premiéru. Živě ho totiž můžete prostřednictvím Sport.cz sledovat na stránkách Stream.cz.

Článek

Děsivá bilance sparťanského trenéra Jozefa Chovance zase až tolik neděsí. „Příprava nám vyšla, všichni jsou na ligový start natěšení,“ hlásil před atraktivním duelem, v němž se jeho tým utká s vítězem domácího poháru. Přitom Sparta vyloupila Stínadla naposledy před osmi lety, neboť její poslední výhra na teplickém trávníku se datuje na podzim roku 2001.

„Uděláme vše proto, abychom nepříznivou bilanci prolomili,“ tvrdil Chovanec, i když i on sám zažil se svým týmem v Teplicích pokoření. V jarním semifinále Českého poháru totiž vypadl jeho tým na Stínadlech po penaltovém rozstřelu.

Dnes navečer se však začíná psát nová kapitola. I v historii televizních přenosů, neboť přenos z atraktivního duelu můžete sledovat na:
http://online.stream.cz/

„Dostat ligový fotbal na Seznam, resp. Sport.cz, jenž je největším internetovým portálem v České republice, bylo naším snem,“ pochvaluje si místopředseda ČMFS Jindřich Rajchl. „Skvělé, že se povedlo tento krok díky spolupráci všech partnerů udělat a náš fotbal tak získá další diváky. Česká televize nám vyšla vstříc, za což jí patří dík. Prostřednictvím portálu Stream.cz se dostane atraktivní utkání Teplic se Spartou do každé domácnosti,“ pochvaluje si Rajchl a netají, že by byl velice rád, kdyby jen u premiéry nezůstalo. „Chtěli bychom v projektu pokračovat a v budoucnu vysílat z každého kola jeden zápas, který nebude nabízet Česká televize.“

Premiérou je dnešní duel Teplic se Spartou, který začíná od 19 hodin. Domácí jdou do ligy se stejným kádrem, jenž absolvoval loňskou sezónu, takže ani v sestavě k přílišným korekturám nedojde. Zvláště, když snaha získal Oboyu z Mostu nakonec ztroskotala.

Na soupisce Sparty se na poslední chvíli objevil 195 centimetrů vysoký střelec Jirouš, neboť Letenští se dohodli s Libercem na jeho půlročním hostování. Po ruském mladíkovi Prudnikovi je to další akvizice pro útočnou formaci. Chybět však bude zraněný kapitán Berger.

„Je to nepříjemný zásah do naší sestavy, která už byla před ligou stabilizována, musíme si však poradit. Pro Vacka, Kaloudu či Folprechta je to nabídnutá šance,“ zachovává klid sparťanský trenér Chovanec.

Duel, který můžete sledovat živě na http://online.stream.cz/ má pikantní příchuť i v tom, že teplický dres oblékají čtyři hráči, kteří ve Spartě vyrůstali – Grigar, Klein, Lukáš a legenda ze Stínadel Verbíř.

Reklama

Související témata: