Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:0Sparta ani na osmý pokus teplické prokletí nezlomila

TEPLICE

Osm let trvající prokletí teplických Stínadel nezlomila Sparta ani v prologu k novému ročníku fotbalové ligy. Se Severočechy na jejch hřišti tentokrát jen remizovala, takže navzdory všem plánům a předsevzetím ztratila hned v prvním zápase sezóny dva body. Na severu Čech Sparta vyhrála naposledy na podzm roku 2001!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ondřej Kušnír ze Sparty (vlevo) a teplický hráč Vlastimil Stožický

Článek

Domácí kouč Plíšek nedělal se sestavou vědu. Postavil úplně stejnou jedenáctku, která na jaře vyřadila Pražany z domácího poháru, přičemž samozřejmě věřil, že za důvěru bude odměněn. A to přesto, že Sparta lačná úspěchu hned v 16. minutě naznačila, že tentokrát chce osm let trvající teplické prokletí zlomit.

Proto vsadil i Chovanec na osvědčená jména a všechny nové akvizice nakoupené během léta nechal sedět na lavičce mezi náhradníky. Věděl co dělá, protože v inkriminovaném momentě se  Holenda po centru Kušníra prodral do první šance, ale brankář Grigar jeho hlavičku reflexivně zlikvidoval. Víc než slibná příležitost kupodivu nevyburcovala Spartu, ale probrala do té doby opatrné Severočechy. Sebrali odvahu, vyrovnali hru, postupně i mírnou územní převahu získali a po půlhodině Mahmutovič první nebezpečnou střelou vyzkoušel Blažka. Jenže to bylo všechno, nač se do přestávky zmohli...

Utkání jste mohli sledovat prostřednictvím videopřenosu na Stream.cz
http://online.stream.cz/

Po půli ligová partie, v níž se obě mužstva snažila především úzkostlivě vyvarovat chyby, pokračovala. Blíž ke gólu měla Sparta, jenže hlavička Wilfrieda minula v 54. min. bránu o pořádný kus. To ale také byla jediná příležitost, která stála ve druhé půli za zaznamenání, neboť ani jeden tým se nedokázal před soupeřovou šestnáctkou, natož pak v ní prosadit.

Ani střídání nepomohlo, byť letenský kouč Chovanec na teplický trávník nakonec poslal jak ruského mladíka Prudnikova, tak i z Moskvy vypůjčeného Kaloudu a jeho svěřenci se v závěru o tlak pokusili. Právě Prudnikovi se sedm minut před koncem nabídla příležitost rozhodnout, ale trefil jen boční síť.

Pražané proto museli brát za vděk remízou, takže šňůra jejich nezdarů na teplických Stínadlech se natáhla už na osm zápasů.

Teplice - Sparta 0:0
Rozhodčí: Královec - Chytil, Vysloužil. ŽK: Ljevakovič, Vachoušek (oba Teplice). Diváci: 15 120.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Vachoušek (84. Merzič), Matula, Stožický (78. Verbíř) - Mareš (67. Vondrášek), Mahmutovič. Trenér Jiří Plíšek.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Hušek, Vacek, Zeman (78. Kalouda) - Wilfried (90. + 2. Jirouš), Holenda (69. Prudnikov). Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: