Hlavní obsah

Teplický Vachoušek: Měli jsme být drzejší

TEPLICE

Fantastická návštěva 15 120 diváků se sešla při startu ligového podzimu. Fotbalisté Teplic ani Sparty je však gólem potěšit nedokázali. „Právě kvůli těm lidem jsme měli být drzejší a pokusit se Spartu pokořit, abychom je přilákali i pro příští zápas, protože v takové kulise člověk hraje s větší energií,“ rozplýval se Štěpán Vachoušek, záložník Teplic.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Štěpán Vachoušek (v popředí) v souboji se sparťanem Tomášem Řepkou

Článek

Domácí však měli ke gólu daleko. Prakticky se do žádné šance nedostali. „Protože Sparta měla hodně zahuštěný střed. A my jsme málo hráli po stranách, chybělo více centrovaných míčů,“ lítoval Vachoušek.

Při ligovém rozjezdu byly až příliš dominantní obrany. „Sparťanská je precizní. A tentokrát tomu nebylo jinak. Ale z celkového pohledu se mi zdálo, že úplně optimální výkon nepředvedla. Možná to bylo i tím, že šlo o první kolo,“ přemítal Vachoušek, jehož tým narazil na Spartu počtvrté za poslední čtyři měsíce. Dvakrát v lize, dvakrát v domácím poháru. „Týmy se prakticky nezměnily, ničím jsme se nepřekvapili,“ věděl záložník Teplic.

Jeho protějšek ze středu zálohy Sparty Kamil Vacek litoval, že Sparta několik slušných šancí nevyužila. „Domácí mají skvělou obranu, ale dvakrát jsme se za ni dostali, nicméně ani jednou jsme Teplice nepotrestali. Myslím, že s Patrikem Bergrem bychom tu vyhráli. On měl v přípravě formu, všechno jsme hráli přes něj, hru usměrnil. Moc nám chyběl,“ přiznal Vacek.

Právě on převzal roli dirigenta místo zraněného Bergra. „Celou přípravu jsem se chystal na pravé straně a teď jsem naskočil do středu zálohy. Byl to trošku nezvyk. Doufám, že Patrik bude brzy fit a vrátí se na svoje místo,“ naznačil Vacek, že už v úterý proti Panathinaikosu Atény by se tuze rád vrátil na kraj sestavy a nechal na Bergrovi, aby Spartu táhl za postupem. „Pokud budeme hrát v defenzivně stejně precizně jako v Teplicích, nejsme bez šance,“ přemítal záložník o prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: