Hlavní obsah

Ostrava - Příbram 2:1Baníku zachránil výhru nad Příbramí v nastavení Lukeš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Zeher 1 : 0
89. Cafú 1 : 1
90. Lukeš 2 : 1

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy vykročili do nové sezóny vítězně, ale výhru 2:1 nad Příbramí zachránil šťastným gólem až v nastaveném čase kapitán Martin Lukeš. Hosté přitom těsně předtím v přesilovce po vyloučení Krauta srovnali zásluhou Brazilce Cafú, ale bod neudrželi. I Příbram pak po druhé žluté kartě Šmejkala dohrávala o desíti.

Článek

Premiéru Ostravě znepříjemnil snaživý soupeř i obtížný terén. Ostravou se necelou hodinu před utkáním přehnala průtrž mračen a hlavně jednu polovinu hrací plochy, na níž Baník do přestávky útočil, utopila v kalužích vody.

Z Baníku sice čišela snaha a odhodlání, ale na nasáklém terénu do pauzy víc nepředvedl. Hosté si u soupeře pohlídali rychlý přechod do útoku, postupné dobývání příbramského teritoria znemožnil nasáklý trávník, na němž uvízla řada ostravských přihrávek.

Ze hry si toho týmy moc nevypracovaly, po standardních situacích to šlo lépe. Jako první zahrozili Středočeši, ale Štochl po Klesově trestném kopu ve 31. minutě velkou příležitost pohřbil nepřesnou hlavičkou. Domácí byli v závěru poločasu ke gólu ještě blíž. Po rohu a hlavičce Bolfa zastavil Fantiš míč na brankové čáře a Ostravští se marně dožadovali penalty za ruku.

 Góly padaly až v druhé půli

Domácím pomohlo, že po obrátce hráli na kvalitnější polovině trávníku. Ale v 54. minutě je ještě vystrašil Klesa, který se po Tomašákově zaváhání vřítil do šestnácky a levačkou k příbramské smůle napnul jen boční síť. Baník pak byl přece jen nebezpečnější. Po rychlé akci po pravé straně udělal velký chaos před Krbečkem Lička, ale v nepřehledné situaci hosté branku znovu ubránili, i když po zásahu Šmejkala se tribuny podruhé marně dožadovaly pokutového kopu za ruku. Za minutu jim radost spravil Zeher, který dostal od Lukeše kolmou přihrávku mezi obránce a pravačkou obstřelil gólmana.

V 69. minutě Lukeš zopakoval chytrý pas na Krauta, Krbeček se ale podruhé ze stejné parkety obstřelit nenechal. Střídající talent Kraut toho stihl za necelou půlhodinu hodně. Kromě neproměněné šance ještě dva fauly na žlutou kartu, a tak Ostrava závěrečnou čtvrthodinu bránila náskok proti přesile.

Žolíkem příbramského kouče Marka byl čerstvý Brazilec Cafú, který minutu před koncem poslal hlavou míč zblízka do sítě. V infarktové koncovce však domácím tři body vrátil i kus štěstí. Lukeš v první minutě nastavení z velké dálky z přímého volného kopu spíše centroval, ale míč propadl až před branku a přeskočil překvapeného Krbečka. Nový ostravský lodivod Miroslav Koubek tak slavil vítězný debut.

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 2:1 (0:0)
Branky: 56. Zeher, 90.+1 Lukeš - 89. Cafú. Rozhodčí: Kocián - Wilczek, Marek. ŽK: Kraut, Marek, Varadi, Zeher - Šmejkal, Cafú, Fantiš, Klesa. ČK: 75. Kraut - 90.+2 Šmejkal. Diváci: 6166.
Sestavy:
Ostrava: Buček - Zawada, Bolf, Neves, Tomašák - Marek - Varadi, Lukeš, Lička, Mičola (46. Kraut) - Zeher (90. Metelka). Trenér: Koubek.
Příbram: Krbeček - Šmejkal, Müller, Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal (64. Cafú), Rodrigues (46. Dort), Borek, Fantiš (74. Pilík) - Huňa. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: