Hlavní obsah

VIDEO: Slavia ligovou neporazitelenost proti Boleslavi uhájila i tentokrát

PRAHA

Už to vypadalo, že fotbalisté mistrovské Slavie v prvním kole nové sezóny o svou ligovou neporazitelnost přijdou. Vždyť ještě jedenáct minut před koncem tam Mladá Boleslav vedla zásluhou Alexendra Mendyho 1:0. Proti byl ovšem Marek Jarolím, jenž vyrovnal na konečných 1:1 střelou ze standardní situace. Sešívaní proti Středočechům vyrukovali hned se šesti novými hráči.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ivo Táborský z Mladé Boleslavi (vlevo) v souboji s Jaroslavem Černým ze Slavie

Článek
Fotogalerie

Ve slávistickém chrámu v Edenu se diváci v první půli branky nedočkali, i když už v deváté minutě vyslal slávistický navrátilec Vlček nebezpečnou technickou střelu na mladoboleslavskou branku. V ní se v tu chvíli zaskvěl bývalý gólman sešívaných Vorel, jenž míči v cestě do své svatyně parádně zabránil.

Největší šanci měl v první pětačtyřicetiminutovce na kopačce domácí záložník Jaroslav Černý. Ten po půlhodině zápasu napřáhl z hranice velkého vápna, přičemž hostující gólman Vorel jeho pokus jen pohledem kontroloval. Hodně se asi divil, když se míč odrazil zpět do hřiště od jeho levé tyče.

Do druhého poločasu nastoupili obhájci titulu opět aktivněji, z čehož pramenily šance hlavně po centrech z pravé strany. Když se v 54. minutě neprosadil hlavou ani domácí ex-žižkovský forvard Naumov, čekal Eden stále na první ligovou branku v nové sezóně. O její vstřelení se pokoušeli ze svých sporadických šancí i Středočeši. Ani spolupráce talentovaného Chramosty s bývalým reprezentantem Kuličem ovšem hostům ovoce nenesla.

Po hodině zápasu se do odraženého míče parádně opřel další z noviců v sešívaném dresu stoper Vomáčka, k jeho smůle střela letěla jen do náruče stojícího Vorla. V tu chvíli se Středočeši v útoku nezmohli prakticky na nic, a stejně tak jako v první půli se hrálo na jednu bránu v režii mistrovské Slavie.

Ve druhé půli dvě branky

V osmašedesáté minutě se na slávistickém stadiónu stala věc málo vídaná a o to s větším šokem pro domácí. Na centr do malého vápna sešívaných naskakoval s brankářem Vaniakem i mladoboleslavský útočník Mendy, od něhož se míč do slávistické branky odrazil. Středočeši se nejprve domnívali, že rozhodčí Adam branku neuznal, jejich následná euforie ovšem znamenala opak.

V 79. minutě ovšem přišla odpověď domácích, kteří si ligovou neporazitelnost rozhodně chtěli uhájit. Nový muž na trávníku Marek Jarolím se postavil k zahrání standardní situace. Míč zatočil ke vzdálené tyči, kam také zapadl a slávistický stadión se radostí domácích fandů začal otřásat v základech.

V nastavení mohl zvrátit skóre na stranu hostí Chramosta, jeho nenápadný lob přes Vaniaka skončil ovšem jen na břevně slávistické brány.

SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branka: 79. M. Jarolím - 68. Mendy. ŽK: Janda, Ragued - Procházka, Djalovič, Kudela, Rajnoch. Rozhodčí: Adam, Kordula, Dobrovolný. Diváci: 13 456.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda (73. Jarolím), Volešák (74. M. Černý), Ragued, J. Černý - Vlček, Naumov (80. Šenkeřík).
Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Kysela (82. Sylvestre), Procházka, Mendy (89. Janíček), Táborský - Kulič (84. Lemessa), Chramosta.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články