Hlavní obsah

Liberec - Kladno 1:1Liberci generálka na Vadúz nevyšla, s Kladnem zachraňoval remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Szabo 0 : 1
61. Gecov 1 : 1

LIBEREC

Fotbalistům Liberce generálka na čtvrteční utkání třetího předkola Evropské ligy proti Vadúzu nevyšla. Slovan v úvodním kole nové prvoligové sezóny nedokázal proti Kladnu potvrdit roli velkého favorita a se Středočechy jen remizoval 1:1. Domácí dokonce od 53. minuty prohrávali po krásné střele hostujícího kapitána Szaboa, aspoň bod jim zachránil Gecov.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Andrej Kerič v zápase proti Kladnu svému týmu hodně chyběl

Článek

Liberec se od úvodu chopil taktovky, ale kladenská obrana si i bez Drska, který odešel do Jablonce, a potrestaného Bartoše počínala solidně. První větší šanci si domácí vytvořili až po čtvrthodině, kdy si na kolmici naběhla nová posila Diviš, spolu s vybíhajícím gólmanem Pavlíkem však obstřelil i branku.

I hosté uměli zahrozit. Szaboův centr z 18. minuty propadl za libereckou obranu a kdyby Klinka neměl míč na dlouhou nohu, nadělal by zřejmě Zlámalovi velké problémy. Jinak se hrálo převážně na hostující polovině. V 27. minutě utekl po pravé straně Frejlach, Nezmar však na bližší tyči mířil v pádu nad.

Slovanu v koncovce viditelně chyběly gólové schopnosti kanonýra Andreje Keriče, který kvůli karetnímu trestu ze závěru minulé sezony sledoval duel jen z hlediště. V 32. minutě spadl Dočkalův centr z rohového kopu přímo k Divišovi, ale jeho střela trefila přímo střed branky, kde stál Pavlík. Vzápětí Libereckým pořádně zatrnulo, když Janů napálil při obranném zákroku Holuba a míč se snesl přes překvapeného Zlámala jen těsně mimo.

Do druhé půle vstoupil obhájce ligového bronzu velikým náporem. V 48. minutě tvrdě vypálil Dočkal a za dvě minuty Gebre Selassieho centr propadl až k nabíhajícímu Frejlachovi, ale domácí záložník byl tak překvapený, že mu nevyšel krok.

Osm minut po pauze tak nečekaně pohnuli s ukazatelem skóre Kladenští. Po ojedinělém útoku se postavil k přímému kopu z dvaceti metrů kapitán Szabo a krásnou ranou do horního rohu nedal Zlámalovi šanci. V okamžité odpovědi zabránil libereckému Dočkalovi výborný Pavlík, přesto se domácí brzy dočkali vyrovnání. V 62. minutě si na Dočkalův přímý kop naběhl Gecov a nekompromisní střelou pod břevno překonal hostujícího gólmana.

Liberec pokračoval v tlaku, vyjma několika nebezpečných centrů však nic nevymyslel. Jen v 85. minutě osamocený Čorič hlavičkoval mimo a podobně se už v nastavení vedlo i další z letních balkánských posil Bosančičovi. Kladno tak mohlo slavit nečekaný bod.

Slovan Liberec - SK Kladno 1:1 (0:0)
Branky: 62. Gecov - 53. Szabo. Rozhodčí: Kocourek - Košec, Tauber. ŽK: Vácha, Čorič - Moravec, Szabo, Pavlík, Strnad, Procházka. Diváci: 4026.
Sestavy:
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Janů - Vácha (84. Bosančič), Frejlach (60. Čorič), Gecov, Dočkal - Diviš, Nezmar (75. Smetana). Trenér: Škorpil.
Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Procházka, Hajník - Holub, Strnad, Szabo (90. Hlava), Moravec (88. Šilhan) - Tatanašvili, Klinka (71. Zoubele). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: