Hlavní obsah

Černý si v Edenu řekl filmováním o Oscara, oceňovali soupeře Mladoboleslavští

PRAHA

Bod v prvním kole ze slávistického stánku v Edenu nakonec brala jak domácí Slavia, tak i Mladá Boleslav, která si pro něj přijela. Středočeši šli do vedení po zapeklité situaci ve druhé půli, kdy se sešívaní dožadovali faulu Mendyho, jemuž byla ovšem branka uznána. Sám trenér Karel Jarolím se k inkriminované situaci nechtěl po zápase příliš vyjadřovat. „Musím se na to ještě podívat, zprvu to ovšem vypadalo na faul,“ pronesl Jarolím.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaroslav Černý ze Slavie v zápase s Mladou Boleslaví

Článek

Slavia měla na to, aby v první půli proti Mladé Boleslavi šla do vedení a uklidnila se. To si přál i kouč sešívaných, jenž do základní sestavy postavil hned šest nových hráčů, kteří do Edenu zavítali v letní přestupní pauze. I ti tak byli svědky největší šance první půle, když se po střele Jaroslava Černého ve 31. minutě odrazil míč od levé tyče mladoboleslavské brány.

Daleko více vzruchu ovšem vyvolala situace z 68. minuty, která naneštěstí pro domácí nese přívlastek gólová. Hostující Mendy skákal na malém vápně sešívaných do souboje, v němž chtěl padající míč ukořistit ze vzduchu domácí gólman Martin Vaniak. Ten ovšem ze souboje odešel jako poražený, neboť následný míč v sešívané síti uznal sudí Adam jako platný.

Vaniak nikoho neviděl 

„Byla to hodně nepříjemná situace,“ přiznal Vaniak. „Šel jsem si pro míč a jeden ze soupeřových hráčů do mě ve výskoku strčil. Navíc to bylo hodně složité z toho pohledu, že já jsem se oproti soupeři odrážel do výskoku z místa. To se pak těžko skáče vysoko. Mohli mi pomoct spoluhráči, když se na padající míč z výšky čekalo takovou dobu. Bohužel jsem nevěděl o žádném protihráči kolem sebe v té chvíli,“ dodal slávistický gólman.

Gól Mladé Boleslavi uznal i trenér Slavie Jarolím jako zlomový moment v utkání. „Je pravda, že nás tato situace přibrzdila a soupeři to naopak vneslo vítr do plachet. Bylo to pro nás nešťastné utkání. V první půli skončila střela Jardy Černého na tyči, ve druhé půli pak po naší chybě inkasujeme,“ řekl Jarolím, jenž nechtěl ukázat na jednoho viníka inkriminovaného momentu. „Je ovšem pravda, že tohle by se stávat nemělo. A Martin Vaniak byl tím posledním, kdo mohl gólu zabránit,“ uznal přeci jen Jarolím fakt, že slávistický gólman svědomí asi čisté nemá.

Chytrý Černý

To ovšem nebyl jediný moment, o kterém se v Edenu po zápase diskutovalo. Také druhé brance utkání, díky níž Slavia vyrovnala na 1:1, předcházela situace, která se mohla posoudit jinak. Šikovný středopolař domácích Jaroslav Černý prokličkoval mezi bránícími Středočechy až na hranici vápna, kde upadl. Rozhodčí zapískal faul a následnou standardní situaci proměnil v gól střelou k zadní tyči Marek Jarolím.

„Jarda je chytrý kluk. Udělal to moc dobře, vždyť ho vůbec nikdo nefauloval,“ uznal filmové kvality Černého mladoboleslavský navrátilec z Chotěbuzi Jan Rajnoch. „Bohužel jsme se častokrát v utkání zatáhli a ani útočníci nebyli tak vysunutí, jak by měli být,“ zhodnotil počínání svých svěřenců hostující kouč Dušan Uhrin mladší.

Reklama

Související témata: