Hlavní obsah

Slovácko - Plzeň 2:3Nováček ze Slovácka odevzdal body Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Švancara 1 : 0
11. Střihavka 1 : 1
31. Petržela 1 : 2
35. Rýdel 1 : 3
56. Švancara (penalta) 2 : 3

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalistům Slovácka premiérový ligový duel po odkoupení licence na nejvyšší soutěž od Čáslavi nevyšel, po nevydařené první půli odevzdali všechny body lépe kombinující a střelecky produktivní Plzni. „Nemohu být pochopitelně vůbec spokojený, chtěli jsme z úvodního utkání minimálně bod, prohlásil kouč Slovácka Josef Mazura.

Článek

"V prvním poločase byl soupeř lepší, ale ve druhém jsme udělali maximum, abychom urvali aspoň remízu. Bohužel nám před plzeňskou brankou chybělo víc klidu,“ litoval zklamaný kouč Mazura. Pro jeho tým začalo střetnutí nadějně. Domácí hned z první vážnější akce skórovali, když Švancara z hranice šestnáctky překonal technickou střelou brankáře Ticháčka. Ten si chvíli nato poradil s Chmelíčkovou hlavičkou.

Západočechy inkasovaný gól nedeprimoval a brzy vrátili úder. Nedůslednost zadáků Slovácka potrestal nechytatelnou dělovkou Střihavka - 1:1. Na druhé straně hřiště pak zastavil Švancarův průnik v posledním momentě Hájovský a poté pálil Chmelíček do břevna.

Po půlhodině přišly velké chvíle Plzně. Technicky výtečně vybavený Petržela se zbavil dvou protihráčů a křížnou ránou zajistil svému mužstvu vedení. Pak míč po marných pokusech domácích obránců dostat ho do bezpečí doputoval k nepokrytému Rýdelovi, jenž z 18 metrů přesně trefil horní růžek domácí branky. Moravané klesli do kolen a před pauzou je od další pohromy uchránil Filipko, který zlikvidoval Petrželovo sólo.

Slovácko se po změně stran vzchopilo k náporu, snažilo se prosazovat převážně nakopávanými balóny. Chmelíček ve výhodné pozicihlavou těsně minul a Abrahám vystřelil jen do Ticháčkovy náruče. Vzápětí ovšem hostující gólman zastavil v šestnáctce nedovoleně pronikajícího Clebera a nařízenou penaltu Švancara s jistotou proměnil.

Plzeňští od té chvíle v defenzivě zpozorněli a až do konce střetnutí toho už mnoho soupeři nedovolili. Přesto měl vyrovnání na hlavě Šimáček, avšak zblízka hlavou těsně minul. Přesnou mušku neměl v závěru ani střídající Perůtka, jenž dalekonosnou bombou přestřelil.

„Navzdory rychle inkasovanému gólu jsme Slovácko do přestávky jasně předčili. Pak jsme ale Hájovského chybou nabídli soupeři snížení a až do konce zápasu jsme se strachovali o výsledek. S trochou štěstí jsme těsné vedení uhájili,“ oddechl si plzeňský trenér Pavel Vrba.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:3)</strong> </td></tr><tr><td><strong>Branky:</strong> 4. a 56. z pen. Švancara - 11. Střihavka, 31. Petržela, 35. Rýdel. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Pelikán. ŽK: Valenta, Urbánek, Abrahám - Hájovský, Limberský, Ticháček, Rýdel, Jiráček. Diváci: 6250. </td></tr><tr><td><strong>Sestavy:</strong> </td></tr><tr><td><strong>Slovácko:</strong> Filipko - Randa (81. Struhár), Formánek, Šimáček, Urbánek - Racko (46. Fujerík), Abrahám, Valenta (69. Perútka), Cleber - Chmelíček, Švancara. Trenér: Mazura. </td></tr><tr><td><strong>Plzeň:</strong> Ticháček - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (80. Rajtoral), Rýdel, Horváth, Kolář (60. Krbeček), Jiráček (87. Navrátil) - Střihavka. Trenér: Vrba. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: