Hlavní obsah

Jablonec remizoval v Budějovicích, Bohemians Praha nestačili na Olomouc

PRAHA

Dvěma zápasy v neděli pokračoval program úvodního 1. kola nového ročníku fotbalové Gambrinus ligy. Remízový král loňského ročníku z Českých Budějovic potvrdil svoji pověst i v nové sezóně a rozešel se s Jabloncem smírně 1:1, Olomouc před svým účinkováním v třetím předkole Evropské ligy vyhrála 2:0 na hřišti Bohemians Praha. Obě utkání jste mohli sledovat v on-line reportážích Sport.cz.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Martin Horáček z Bohemians Praha (vpravo) a olomoucký Michal Hubník

Článek

Jihočechy potkala pár dní před startem soutěže velice nepříjemná situace, neboť si utrhl tříslo kapitán mužstva David Horejš. I bez něj ale domácím stačily jen tři minuty, aby se dostali do vedení v zápase. Po rohovém kopu Petra Šímy se hlavou trefila nová posila klubu Meszároš.

Jenže z vedení se fanoušci českobudějovického týmu stihli radovat pouhých deset minut, když Jablonec odpověděl navlas stejnou trefou jakou předvedli domácí borci. Tentokrát hosté zahrávali rohový kop z levé strany a hlavou skóroval Tomáš Huber. Osm minut před koncem ještě střílel Meszároš těsně vedle, dalšího gólu se ale na jihu Čech nedočkali.

Brankář Belaň Bohemians příliš nepomohl

Olomouc má za sebou úspěšné dvojutkání 2. předkola Evropské ligy a po dnešku také vstup do nové ligové sezóny. Už v deváté minutě zápasu hraném na pražském Strahově zaskočil domácího brankáře Bohemians Praha Belaně svou dalekonosnou střelou z třiceti metrů Daniel Silva Da Rossi.

Po změně stran se domácí přece jen na chvíli probrali, jenže pokusy Macháčka a Kincla cíl nenašly. Po dvaceti minutách proto Hanákům stačil rychlý výpad Janotky, který si troufl udělat kličku i Beláňovi, aby z úhlu poslal míč do vyklizené brány, a určil tak výsledku definitivní podobu.

První kolo zakončí pondělím duelem od 17:30 fotbalisté Bohemians 1905 proti Brnu. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Fotbalová Gambrinus liga - 1. kolo:
Teplice - Sparta 0:0on-line
Ostrava - Příbram 2:1 (0:0)on-line
Branky: 56. Zeher, 90.+1 Lukeš - 89. Cafú.
Slavia - Mladá Boleslav 1:1 (0:0)on-line
Branky: 79. M. Jarolím - 68. Mendy.
Slovácko - Plzeň 2:3 (1:3)on-line
Branky: 4. a 56. Švancara - 11. Střihavka, 34. Petržela, 35. Rýdel.
Liberec - Kladno 1:1 (0:0)on-line
Branky: 61. Gecov - 53. Szabo.
Bohemians Praha - Olomouc 0:2 (0:1)on-line
Branky: 9. Rossi, 64. Janotka.
České Budějovice - Jablonec 1:1 (1:1)on-line
Branky: 3. Meszároš - 13. Huber.
Pondělí 27. července:
17:30Bohemians 1905 - Brnoon-line

Reklama