Hlavní obsah

Bohemians - Olomouc 0:2Střížkov potopil ve strahovském vyhnanství školácký kiks Belaně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Rossi 0 : 1
64. Janotka 0 : 2

PRAHA

Zatímco žižkovský azyl proměnili v loňské sezóně střížkovští Bohemians v pevnou tvrz, díky níž nakonec fotbalovou ligu zachránili, ve strahovském vyhnanství ztratili hned na úvod nové sezóny v duelu s Olomoucí tři body. Neskutečná chyba brankáře Belaně v samém úvodu zápasu je přišla hodně draho...

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoucký kouč Zdeněk Psotka mohl být na Strahově spokojen, neboť jeho tým si odvezl tři body.

Článek

Na jaře dotáhl svůj tým k záchraně, hned při první střele ligového podzimu ho pohřbil. Neskutečné, jakou minelu dokázal střížkovský gólman Belaň vyrobit. Olomoucký Rossi vypálil po devíti minutách strahovského duelu, na který měli mimochodem diváci vstup zdarma, z dobrých třiceti metrů a domácímu brankáři proletěla střela mezi nohama do sítě.

Kiks, za který jsou posíláni na hanbu už kluci v přípravkách, pochopitelně hru Pražanů ovlivnil. Zaražení, vyvedení z míry, neschopní si přihrát, natož pak něco vymyslet se prakticky celou první půli trápili a na dostřel branky Hanáků se nedostali. A sami trnuli, aby je Belaň napohřbil docela. To když ho Hořava zkoušel překvapit rovněž z úctyhodné dálky nebo když se dral do šance Hubník... Až čtyři minuty před půli napodobil Macháček bombou z třiceti metrů Rossiho, jenže Drobisz jeho ránu vyrazil a před bránou zapomenutý Kincl hlavičkoval nad břevno.

Po změně stran se domácí přece jen na chvíli probrali a jakýsi náznak převahy si vytvořili, jenže pokusy Macháčka a Kincla cíl nenašly. Po dvaceti minutách proto Hanákům stačil rychlý výpad Janotky, který si troufl udělat kličku i Beláňovi, aby z úhlu poslal míč do vyklizené brány, a bylo vymalováno.

Střížkov zaplatil ve strahovském vyhnanství hodně draze za úvodní Belaňovu chybu a hned na úvod sezóny musel oželet tři body, které si ovšem fotbalovější, takticky i herně vyzrálejší Olomouc odvezla naprosto zaslouženě.

Bohemians Praha - Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 9. Rossi, 65. Janotka.  Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Večeřa. ŽK: Obermajer, Macháček  - Šultes, Hořava. Diváci: 1820.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Horáček (78. Demeter), Mach - Dittrich, Zoubek, Turtenwald, Dobeš (86.Adjei), Podaný (69. Očovan) - Kincl. Trenér Robert Žák.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Janotka, Otepka, Hořava, Bajer - Šultes (61.Esis, 90. Heidenreich), Hubník (86.Petr). Trenér Zdeněk Psotka.

Reklama

Související témata: