Hlavní obsah

Budějovice - Jablonec 1:1Českým Budějovicím vynesl raketový start proti Jablonci jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Meszároš 1 : 0
12. Huber 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Jablonce hned v úvodním zápase nového prvoligového ročníku v Českých Budějovicích zastavili sérii čtyř venkovních porážek po sobě ze závěru minulé sezóny. Na jihu Čech sice už ve druhé minutě po Meszárošově hlavičce prohrávali, ale hned za deset minut srovnal na konečných 1:1 Huber. Dynamo doma neprohrálo už 14 duelů.

Článek

Lepší vstup do nového ročníku si Jihočeši nemohli přát. Šíma ve druhé minutě rychle rozehrál úvodní roh a nově složená jablonecká stoperská dvojice jen překvapeně sledovala nabíhajícího Meszároše, který přesnou hlavičkou vstřelil svůj první gól v české lize. Míči pomohl v cestě do sítě ještě odraz od zadní tyče.

Slabší chvilku si o deset minut později vybrala i nesehraná domácí obrana, ve které chyběli zkušení Hunal s kapitánem Horejšem. Kovařík pěkně nacentroval z rohového kopu a hlavičkující Huber na přední tyči v podobné situaci jako předtím na opačné straně srovnal skóre.

Vyjma standardních situací se příliš šancí nerodilo. Až ve 24. minutě Benát vysunul Meszároše a hostující Zábojník jen s vypětím sil srazil zřejmě gólovou střelu na roh. Slovenský reprezentant, jenž přišel do Dynama ze Slovanu Bratislava, byl dál při chuti. Neuspěl však ani po Hudsonově přiťuknutí, protože měl míč až příliš za tělem.

S blížícím se závěrem poločasu získávali převahu Severočeši. Svůj tlak pak ještě vystupňovali hned po změně stran. Ve 48. minutě napřáhl asi z patnácti metrů Vošahlík a domácí zachránila tyč. Za tři minuty provětral gólmana Kučeru nepříjemnou přízemní střelou exbudějovický Lafata.

Jihočeši postupně jablonecký nápor otupili, ale před Špita se vůbec nemohli dostat. Naopak v 68. minutě musel na poslední chvíli před Vošahlíkem odkopnout na roh domácí stoper Žižka. Českobudějovické probudil až neúnavný Meszároš, který se krásně uvolnil a Špit jeho technickou ránu ke vzdálenější tyči jen s velkou námahou vytlačil těsně vedle.

Jablonec i dál potvrzoval, že páté místo z uplynulé sezóny rozhodně nebylo náhodné. Ve středu hřiště převyšoval Dynamo přesnějšími a fotbalovějšími kombinacemi a nebýt Kučerova odvážného skoku pod Valentovy nohy mohl čtvrt hodiny před koncem překlopit skóre na svoji stranu.

Domácí se vzpamatovali až v závěru. V 83. minutě opět kouzlil Meszároš, jehož střelu srazili hostující beci těsně mimo. V poslední minutě ještě protáhl Špita hlavičkující Riegel, víc už oba týmy během krátkého minutového nastavení nestihly.

Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec 1:1 (1:1)
Branky: 2. Meszároš - 12. Huber. Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Leština, Šíma, Dolejš - Krejčí, Kovařík. Diváci: 3279.
Sestavy:
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Jarabica, Žižka, Leština - Hudson (73. Mezlík), Benát (78. Dolejš), Homoláč, Šíma - Meszároš, Sedláček (89. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Krejčí - Haurdič (88. Michálek), Loučka (64. Valenta), Pavlík, Kovařík - Lafata (79. Vukovič), Vošahlík. Trenér: Komňacký.

Reklama