Hlavní obsah

Na nic se nevymlouvám, mančaft jsem potopil, přiznával střížkovský Belaň

PRAHA

Nejenže museli do strahovského vyhnanství, ale ještě je potopil gólman! Nový trenér střížkovských Bohemians Robert Žák aby si po podzimním prologu s Olomoucí hodil mašli. „První inkasovaná branka po Beláňově chybě nás srazila hodně dolů, druhou naši chybující obránci Janotkovi také doslova vnutili. To pak můžeme těžko myslet na body,“ neskrýval Žák rozčarování ze své premiéry na lavičce Střížkova.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Martin Horáček z Bohemians Praha (vpravo) a olomoucký Michal Hubník

Článek

Na Střížkově věděli, že ve strahovském azylu to bude mít jejich mužstvo hodně těžké. I proto byl na úvodní podzimní ligový duel s Olomoucí vstup zdarma, což diváky skutečně trochu nalákalo. Na větrnou horu si jich našlo nakonec cestu 1820, což je jen o čtyřiaosmdesát méně, než kolik činil loňský střížkovský průměr v žižkovském azylu.

Kulisa tedy podobná, výkon mužstva však hodně odlišný. „Samozřejmě, když jsme Olomouc pustili tak lacino do vedení. Byla to Belaňova chyba,“ nabízel vysvětlení trenér Robert Žák.

Rossiho druhá důležitá trefa

„Jasně, beru to na sebe. Nevymlouvám se na trávník, ani na míč, tu střelu jsem mít měl,“ sypal si popel na hlavu střížkovský gólman Jaroslav Belaň, kterého překvapila střela brazilského obránce v olomouckých službách Rossiho ze třiceti metrů.

„On sice u nás kope krajního obránce, ale z domova i z předchozí štace v Japonsku je zvyklý hrát hodně ofenzivně. A samozřejmě i góly střílet,“ kvitoval kouč Hanáků Zdeněk Psotka Rossiho trefu. Mimochodem - už podruhé na podzim hodně důležitou. V domácí kvalifikaci o Evropskou ligu proti Islanďanům zachránil právě Rossi Olomouci remízu, na Strahově vydláždil Hanákům rychlým gólem cestu k vítězství.

Kvalifikace byla na Hanácích znát

„Na Olomouci bylo znát, že už má za sebou dva kvalifikační zápasy o Evropskou ligu, neboť byla rozehranější, fotbalovější i sebevědomější než my. I tak ale mé mužstvo sílu ukázalo, jenže gól prostě nevstřelilo. A právě o gólu toto utkání bylo... Kdybychom dali kontaktní branku, určitě by se vše vyvíjelo jinak. Takhle mohla Olomouc po laciné vedoucí brance sázet na zajištěnou obranu a rychlé brejky, což ona umí dokonale,“ glosoval Žák nepovedené vykročení do ligového podzimu.

„My tak hrát chtěli a šťastná branka v samém úvodu nám samozřejmě pomohla. Ke klidu i ke hře, která přinesla nakonec tři body, s nimiž jsem hrozně spokojen,“ liboval si jeho olomoucký kolega Psotka, jemuž naopak vstup do podzimu vyšel. Přes islandské amatéry jeho svěřenci do dalšího kola Evropské ligy přece jen postoupili, Strahov v ligovém prologu vyloupili.

Reklama

Související témata: