Hlavní obsah

Buldoci z Bohemky sice makali, přesto v Dolíčku nadchla jen divácká kulisa

Tradičně skvělá atmosféra provázela pondělní ligovou dohrávku mezi domácími Bohemians 1905 a Brnem. Zatímco fanoušci vršovického celku, kterých se v ochozech sešlo přes sedm tisíc, radost domácím hráčům svým povzbuzováním udělali, fotbalisté obou mužstev zůstali po bezbrankové remíze za očekáváním. Dravost Klokanů byla sice velká, přesto se za devadesát minut dočkali fandové od obou mužstev jen jednoho nastřeleného břevna.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Fotbalista Luděk Zelenka (vlevo) z Boheminas 1905 v souboji s brněnským Jurajem Křižkem v dohrávce 1. kola Gambrinus ligy

Článek

V Dolíčku byla kromě první dvacetiminutovky aktivnější domácí jedenáctka. Brno si za celý zápas de facto nevypracovalo jedinou gólovou šanci. Až v závěru jednou domácí gólman Radek Sňozík střelu z kopačky soupeře v náručí neudržel. Více vzrušení před brankou nováčka v zápase nebylo.

„Věděli jsme, že nás v prvním utkání na Bohemce nečeká jednoduchý duel. Naplnilo se to, co jsme očekávali. Domácí hráli v plném nasazení, dohrávali osobní souboje. Defenzivu v novém složení musím pochválit, s útočnou hrou mých svěřenců už spokojený být nemůžu,“ uznal i trenér Brna Miroslav Beránek, že jeho svěřenci byli v ofenzivě jaloví.

Chvála jen na diváckou kulisu

Kouč Bohemians 1905 kvitoval zápal svých svěřenců do hry. „ My tady ani jinak hrát nemůžeme. Hráli jsme opravdu ve velkém nasazení, protože jsme věděli, že bude potřeba hrát tvrdě,“ nechal se slyšet Hoftych. „Hráčům musím za dnešní výkon poděkovat. Věřím, že vítězství přijdou v dalších zápasech,“ tvrdil domácí kouč.

Chvála se tak v Dolíčku po utkání pěla jen na diváckou kulisu. „Hrálo se fantastické atmosféře,“ přiznal brněnský kouč Beránek. „Celý mančaft cítil podporu fanoušků,“ řekl i za spoluhráče domácí útočník Luděk Zelenka. „Já jsem byl z nich nadšený. Samozřejmě se jenom na ně spoléhat nemůžeme. Když budeme k dalším utkáním přistupovat tak zodpovědně jako nyní, věřím, že prohrávat nebudeme,“ dodal Zelenka.

„A pokud budeme do utkání vstupovat jako buldoci, tak jak jsme to předvedli nyní, věřím, že i výhry přijdou,“ povzbuzovala se po konečném hvizdu letní posila Klokanů Zelenka, jenž do Dolíčku přišel na půlroční hostování z druholigové Dukly.

Reklama

Související témata: