Hlavní obsah

Baník chce trest pro Brazilce Clébera kvůli dvěma smlouvám

Případ brazilského fotbalisty Slovácka Clébera zřejmě skončí u disciplinární komise. Obrátilo se na ni vedení Baníku Ostrava, které tvrdí, že s hráčem před sezonou podepsalo smlouvu a tudíž jeho start v sobotním ligovém utkání Slovácka s Plzní nebyl oprávněný.

Článek

Třiadvacetiletému záložníkovi hrozí problémy, protože podle všeho uzavřel dva profesionální kontrakty. Jeden v Ostravě a druhý ve Slovácku, což je v rozporu se soutěžním řádem.

Situace vznikla v letní pauze. Cléber na konci června už dokonce na Bazalech pár dnů trénoval, ale pak se vrátil do Slovácka, kde byl uplynulou sezonu na hostování z Artmedie Petržalka. Jenže mezitím se Baník dohodl s Petržalkou i zástupcem hráče, který souhlasil s podmínkami navrhovaného kontraktu a Ostravě se zavázal na tři roky.

"Přestože je Brazilec pod platně uzavřenou smlouvou v našem klubu, nastoupil v sobotu jako hráč 1. FC Slovácko v utkání prvního kola Gambrinus ligy. Proto žádáme disciplinární komisi ČMFS, aby uložila hráči za neodpovědné chování odpovídající trest," uvedl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha v oficiálním prohlášení.

Podle něj měl Cléber ostravské činovníky minimálně informovat o tom, že chce projednat ukončení uzavřené smlouvy. "Považujeme to za neodpovědný přístup při uzavírání, dodržování a ukončování smlouvy, jak je uvedeno v Disciplinárním řádu ČMFS," citoval Trucha fotbalové řády.

Reklama

Související témata: