Hlavní obsah

Fanoušci Baníku dostali na zápas v Olomouci jen 450 vstupenek

OLOMOUC

Nedělní ligový zápas fotbalistů Olomouce s Ostravou má přímo na Andrově stadionu sledovat jen 450 příznivců Baníku. Přestože ti v minulosti do Olomouce jezdili i v desetinásobně vyšším počtu, vedení Sigmy se po úterní bezpečnostní poradě rozhodlo, že jim větší počet vstupenek neprodá. Hrozí tak problémy s ostravskými fanoušky, kteří na utkání přijedou a nedostanou se k lístku.

Článek

Olomouc tentokrát fanouškům Baníku vymezila jen sektor pro hosty. To představuje kvótu povinných pěti procent z celkové kapacity stadionu, která kvůli přestavbě jižní tribuny za brankou klesla na deset tisíc míst. "Čekáme větší zájem našich fanoušků a myslím, že je logické, že v prvé řadě chceme vyjít vstříc jim. Nemůžeme si dovolit přenechat půlku stadionu fanouškům soupeře na úkor těch našich," řekl ČTK předseda představenstva Jaromír Gajda.

Baník na Hanou už tradičně doprovázejí tisíce přívrženců, kteří obsazovali novou obloukovou tribunu za severní brankou. Vloni na podzim se jich tam sešly na čtyři tisícovky. "Rekonstrukce stadionu a přestavba jižní tribuny bohužel nyní nedovoluje, abychom postupovali stejně," podotkl Gajda.

Lístky pro ostravské fanoušky bude proto tentokrát distribuovat Sigma. Ostrava se na tom vzhledem ke krátkému časovému prostoru a okleštěné kapacitě vstupenek odmítla podílet. "Měli bychom na distribuci pouhé tři dny, a to je hrozně málo. Lístky na jméno jsme měli vždy k dispozici více než týden, a přesto byl problém dostat je ke skutečným zájemcům," uvedl manažer pro komunikaci a vnější vztahy Baníku Igor Bruzl na oficiálním webu.

Ostravany mrzí, že se nedokázali se soupeřem dohodnout. "Dá se předpokládat, že zájem ze strany fanoušků Baníku bude daleko vyšší, ovšem pokud máme mít vyčleněnu pouze tuto kapacitu vstupenek, pak nejsme jakkoliv schopni se podílet na zajištění bezpečnosti na stadionu," dodal Bruzl.

I když Olomouc ve spolupráci s bezpečnostními složkami věří, že v neděli udrží situaci pod kontrolou, hrozba problémů reálně existuje. Bez vstupenky do svého sektoru se mohou na místě ocitnout stovky ostravských fanoušků, kteří se buď roztrousí po celém stadionu, nebo zůstanou za branami.

"Chystáme mimořádná opatření. V den zápasu se nebudou prodávat lístky minimálně na severní tribunu, u pokladen můžeme požadovat předložení občanského průkazu, budou probíhat kontroly na alkohol," uvedl Gajda.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice