Hlavní obsah

Fotbalový obránce Pavlík má namířeno do turecké Kasimpasy

OSTRAVA

Fotbalový obránce Petr Pavlík přestoupil z Ostravy do Kasimpasy Istanbul. Dvaadvacetiletý stoper, který se neprosadil do základní sestavy Baníku, podepsal podle svého agenta Milana Martinoviče s nováčkem turecké ligy čtyřletou smlouvu s opcí. Podle zákulisních informací by měl slezský klub za přestup obdržet přibližně 250 tisíc eur (přes šest miliónů korun).

Článek

Bývalý kapitán reprezentační dvacítky Pavlík se v novém působišti uvedl skvěle. Za tureckým klubem ve středu odletěl na soustředění do Nizozemska a dnes mu v přípravném utkání s Volendamem pomohl gólem k vítězství 2:1.

"To o jeho angažmá nerozhodlo. Domluveni jsme byli už před utkáním, po něm jsme jen podepsali kontrakt. Ale Petr se v klubu opravdu uvedl výborně," řekl Martinovič. Rozhodující bylo, že se dnes na finančním vyrovnání dohodly kluby.

Střední obránce se v týmu z Istanbulu potká s dalším bývalým hráčem Baníku brankářem Petrem Bolkem, jenž do tureckého celku zamířil na začátku léta ze Zlatých Moravců.

Pavlík odehrál v české lize 15 utkání. V Ostravě byl na svém postu momentálně až hráčem číslo čtyři po kapverdském reprezentantovi Fernandu Nevesovi, Reném Bolfovi a Aleši Neuwirthovi.

Reklama

Související témata: