Hlavní obsah

Plzeň v bohatém utkání na šance vedení nad Teplicemi neudržela

Milan VlčekSport.cz

Jak přilákat fotbalové fanoušky do ochozů ukázali fotbalisté Plzně a Teplic, kteří se v jediném sobotním utkání 2. kola rozešli po remíze 2:2. Západočeši vedli ve Štruncových sadech nad soupeřem v 11. minutě již 2:1, nakonec ovšem vedení neudrželi, neboť ze standardky vyrovnal ve druhé půli Vidlička. Domácího Jiráčka navíc chvíli předtím poslal na šití za úder loktem do hlavy Matula.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andreje Heska z Teplic (druhý zleva) brání plzeňští Jakub Navrátil (vlevo) a Pavel Horváth (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Zápas ve Štruncových sadech začal pěkně zostra. Tepličtí se téměř ani nedostali s míčem na půlku soupeře a už prohrávali. Míč si dobře u nohy podržel Limberský, jehož střelu teplický gólman Grigar vyrazil jen před sebe. Tam si dobře naběhl Jindráček, který se z dorážky nemýlil. Netrvalo ovšem dlouho a bylo srovnáno. Z nenápadné akce po levé straně na druhé polovině hřiště se míč dostal po zemi do vápna k Štěpánu Vachouškovi, jenž padajícího Ticháčka v brance domácích překonal.

Kdo přišel na plzeňský stadión až ve dvanácté minutě, přišel o tři branky. V té jedenácté totiž viktoriáni zahrávali rohový kop. Po přiťuknutí po zemi se dostal k míči za vápnem Severočechů plzeňský talent Jan Lecjaks, jenž krásnou střelou od tyče zvrátil skóre na stranu svého týmu. Plzeň znovu vedla, tentokrát 2:1. A mohlo být pro hosty hůř, protože o deset minut později hlavičkoval po standardce těsně vedle Rada.

Pohledný fotbal plný šancí na obou stranách pokračoval i nadále. Ve 37. minutě zatáhnul na hranici vlastní šestnáctky za záchranou brzdu Hájovský a po faulu viděl žlutou kartu. Následně dva bravurní zákroky vytáhl plzeňský brankář Ticháček a když za svá záda do konce první půle nepustil žádnou střelu soupeře ani Grigar, vedli po pětačtyřiceti minutách domácí.

Dělbu bodů zařídil Vidlička

Ani ve druhé půli hráči obou týmů na tempu neubrali. Pohotovou střelou ze vzduchu se prezentoval hned po změně stran například domácí kapitán Pavel Horváth. I protože teplický záložník Stožický viděl po hodině hry žlutou kartu, sáhl kouč hostí Jiří Plíšek již po pětašedesáti minutách ke druhému střídání. K většímu ohrožení branky Viktorie to ovšem nevedlo. Spíš naopak. Neskutečnou šanci ke zvýšení skóre zahodil domácí útočník Střihavka.

V 72. minutě sundal k zemi loktem ve vzduchovém souboji v likvidačním zákroku teplický Matula domácího středopolaře Jiráčka. Zatímco postižený mířil okamžitě na šití, hříšník Matula si ze souboje odnesl jen žlutou kartu. A o chvíli později mu bylo ještě veseleji. Jeho spoluhráč Vidlička totiž napřáhl ze standardky z dobrých pětadvaceti metrů a střelou k Ticháčka v brance Plzně překonal.

Západočeši měli do konce utkání ještě nejednu velkou příležitost, k jejich smůle se jim již ovšem Grigara v teplické bráně překonat nepodařilo.

FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:2 (2:1)
Branky: 3. Jiráček, 11. Lecjaks - 8. Vachoušek, 74. Vidlička. ŽK: Hájovský, Rýdel, Limberský - Lukáš, Stožický, Matula. Rozhodčí: Makovička, Ubias, Štěrba. Diváci: 4085.
Plzeň: Ticháček - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (71. Rajtoral), Rýdel, Horváth, Jiráček (74. Navrátil) - Střihavka, Bakoš (84. Mlika).
Teplice: Grigar - Vidlička, Klein Lukáš, Rosa - Ljevakovič (53. Mahmutovič), Matula, Vachoušek, Stožický (65. Hesek) - Mareš, Vondrášek.

Reklama

Související témata: