Hlavní obsah

Pořád vzýváte ligu v Anglii, tak si góly užívejte, znělo z tábora Plzně a Teplic

PLZEŇ

Fotbal, na který se rozhodně stálo za to se dívat. Ofenzivní smršť od obou týmů, od první do poslední minuty. Takový byl sobotní duel 2. kola mezi domácí Plzní a Teplicemi, na jehož konci svítil stav ukazatele skóre 2:2. „Buď chceme hrát fotbal pro diváky, nebo budeme hrát na nula nula,“ řekl v reakci na dotaz Sport.cz kouč domácích Pavel Vrba, jenž je rozhodně pro první variantu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z branky.

Článek

Ve Štruncových sadech se děly zajímavé věci již od samého počátku. Ve druhé minutě poslal domácí do vedení Jindráček, jenž dorážel vyraženou střelu teplického gólmana Grigara. Vyrovnání přišlo o chvíli později z kopačky Vachouška, ovšem v 11. minutě výstavní trefou od tyče vrátil znovu skóre na stranu domácích osmnáctiletý talent Lecjaks. Konečnou podobu výsledku dal pak ve druhé půli střelou ze standardní situace hostující Vidlička.

„S ohledem na to, jak utkání probíhalo, musíme být s výsledkem spokojení,“ komentoval duel bohatý na brankové příležitosti hostující kouč Jiří Plíšek. „Do utkání jsme vstoupili nezodpovědně. Prohrávali jsme již ve druhé minutě, když naše mužstvo zahrálo nepochopitelně nekoncentrovaně,“ zlobil se teplický trenér. „I naše druhá inkasovaná branka byla zbytečná. Nedokázali jsme zareagovat na signál soupeře. O to víc si cením toho, že mé mužstvo utkání nevzdalo,“ dodal Plíšek, pro něhož byla konečná remíza spravedlivá.

Otevřený fotbal pro diváky 

Sami fanoušci domácí Viktorie se asi po utkání hodně divili, do kolika šancí se jejich oblíbenci během devadesáti minut dostali. Z toho ovšem ani jeden z trenérů vědu po utkání nedělal. „Nehledejme v tom to negativní. Naopak utkání takový průběh prospěl. Hrálo se nahoru dolu, hrál se pěkný fotbal. A to by nás mělo zajímat. Když prohráváte, musíte otevřít hru. To samozřejmě přináší šance pro soupeře,“ řekl v reakci na otázku Sport.cz Plíšek, jemuž jeho kolega z domácí lavičky přitakal.

„Buď chceme hrát fotbal pro diváky a přirovnat se ligám, které se nám líbí, nebo budeme hrát na nula nula. Pro diváky jsou góly to nejdůležitější,“ dodal Pavel Vrba.

Matulův zákrok bude mít dohru

Ve Štruncových sadech nebyla nouze jen o gólové situace. Divákům se nabídl také likvidační faul hostujícího Matuly, jenž loktem ve vzdušném souboji vletěl do hlavy domácího Jiráčka. Ten okamžitě střídal a putoval na šití.

„Petr má na obočí tři stehy. Nezlobte se, ale k něčemu se vyjadřovat dnes nechci. Samozřejmě jsem s některými věcmi z tohoto utkání nespokojený, ještě se na to podívám ze záznamu a pokud na to přijde, vydáme za klub oficiální prohlášení,“ řekl na závěr trenér Vrba, jenž si verdikt sudího, který Matulovi za zákeřný faul udělil jen žlutou kartu, nejspíš líbit nenechá.

Reklama

Související témata: