Hlavní obsah

Ten rozhodčí nemá v lize co dělat, byl tragický, soptil plzeňský Limberský

PLZEŇ

Fotbalový fanoušek si v sobotu v Plzni přišel na své. Proti Teplicím neviděl jen remízu 2:2 a spoustu dalších šancí, nýbrž i verdikty sudích, které nebyly hráčům zrovna po chuti. Trnem v oku domácích byl hlavní arbitr Milan Makovička, jenž udělil teplickému Matulovi za likvidační faul loktem jen žlutou kartu. „To není sudí, který by měl pískat první ligu. Byl tragický,“ řekl po zápase David Limberský.

Článek

Největším přehmatem sudího Makovičky byla situace z druhého poločasu, kdy hostující Matula knokautoval ve vzduchu domácího Jiráčka tím, že do jeho hlavy vletěl v souboji loktem. Teplický středopolař za to viděl od arbitra jen žlutou kartu. Nejen kapitán domácích Pavel Horváth nemohl kvůli tomuto verdiktu přijít Makovičkovi na jméno.

„I když se nyní již můžeme na adresu sudího ihned po utkání vyjadřovat, já to dělat nebudu, protože je to zbytečné. Jen chci říct, že byl soupeři prominut likvidační faul na Jiráčka. Za faul loktem měla okamžitě následovat červená,“ neměl pochyb zkušený záložník Horváth.

Není pro první ligu

Daleko nekompromisnější byl ve svém vyjádření vůči sudímu Makovičkovi pravý bek Západočechů David Limberský. A to nejen co se týče onoho inkriminovaného momentu při faulu loktem. „Rozhodčí zápas absolutně nezvládl. To není sudí, který by měl pískat první ligu. Byl tragický,“ nebral si servítky Limberský. „Rozhodčí utkání nezvládl na obě strany, na tu naši byl jeho výkon ještě trochu horší,“ dodal.

Opatrnější byl ve své analýze na pozápasové tiskové konferenci brankář Viktorie Martin Ticháček. „Já tu nejsem od toho, abych výkon rozhodčího hodnotil,“ řekl. „To já to klidně hodnotit budu,“ skočil mu do řeči znovu Limberský. „A znovu říkám, že byl sudí tragický,“ stál si na svém plzeňský bek.

Ačkoliv místopředseda svazu za ligu Miroslav Kříž před sezónou avizoval, že se ruší zákaz komentovat výkon rozhodčího do čtyřiadvaceti hodin po utkání, neměl tím namysli, že si bude moct každý z klubu o rozhodčích říkat, co chce. „Je na samotném hráči, trenérovi, nebo zástupci klubu, jestli se po zápase k výkonu rozhodčího vyjádří či nikoliv. Pakliže ale bude tvrdit nepravdu, může ho samozřejmě disciplinární komise potrestat,“ řekl novinářům v polovině července Kříž.

Návštěva zklamala

Západočeši byli po dělbě bodů rozmrzelí ještě z jiného faktu. Na první domácí duel do Štruncových sadů totiž mnoho Plzeňáků nepřišlo. Lépe řečeno 4085 diváků z celkové kapacity sedmi a půl tisíc.

„Hodně lidí zvolilo patrně opalování u vody, hodně jich bylo asi také u televize. Snad jsme je tímto výkonem nalákali na příští zápas proti Liberci,“ poznamenal Limberský. „Jsem zklamaný, že lidi nepřišli,“ doplnil na závěr svého spoluhráče plzeňský kapitán Horváth.

Reklama

Související témata: