Hlavní obsah

Slavia nestačila na Brno, Boleslav rozstřílela Liberec

mv,oc,zpSport.cz

Hotový šok přinesl mistrovské Slavii úvod zápasu druhého ligového kola v Brně, neboť za dvanáct minut prohrávala dvougólovým rozdílem. Pražané se už nevzpamatovali a z Moravy se vrátili s prázdnou. Ještě hůře dopadl Liberec, který do půle inkasoval v Mladé Boleslavi dokonce čtyřikrát a samozřejmě prohrál také. České Budějovice zvítězily nad Bohemians Praha, Kladno nestačilo na Příbram a v Olomouci v utkání proti Ostravě se body dělily za bezbrankovou remízu.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský Michael Rabušic (vlevo) obchází slávistického Adama Hlouška.

Článek

V nejsledovanějším duelu kola začalo Brno proti mistrovské Slavii výborně. Nástup mu vyšel dokonale a už v 7. minutě šlo díky gólu Rabušice do vedení. Marečkova střela z dobrých třiceti metrů totiž skončila na tyči a proti dorážce Rabušice byl Hanuš v bráně Pražanů bezmocný. Za pět minut dostala Slavia další ránu - druhý gól přidal po úniku Liry a jeho přesné přihrávce Tomáš Došek. Po změně stran a korekturách v sestavě sice Pražané režírovali hru, ale střelecky se prosadit nedovedli. Když ani Vlček z metru nedoklepl míč do prázdné Burešovy brány, nechala Slavia nakonec na Moravě tři body.

Do půle bylo v Mladé Boleslavi rozhodnuto

Dokonalý úder se povedl i Mladé Boleslavi v atraktivním utkání s Libercem. Po několika šancích Mendyho zahřmělo v 19. a 20. minutě, kdy dvakrát v rychlém sledu udeřil Pecka a Středočeši vedli 2:0. První branku střílel hlavou po centru Mendyho, druhou přidal hned po rozehrání, kdy hostujícím hráčům sebral míč Táborský, našel Pecku, jehož centr skončil za přispění libereckého Holeňáka podruhé v síti. Před přestávkou přidal navrátilec Kulič třetí branku, Procházka čtvrtou a nebylo už co řešit. Čestný gól Nezmara před odchodem do kabin na tom nic neměnil. Po půli už si domácí hladkou výhru s přehledem pohlídali.

Na Hané se dohrávalo v deseti

V moravském derby měla herně navrch Olomouc, která si vypracovala hned několik slibných šancí, ale proměnit je nedokázala. Žádný div, když od 25. min. měla početní převahu. Kapverdský stoper ve službách Ostravy Neves totiž dostal po faulu na Hořavu červenou, takže Baník hrál stejně jako v prvním kole proti Příbrami jen v deseti. I tak se pouštěl do útočení a v 56. min. měl dokonce Varadi velkou příležitost. Brankář Hanáků Drobisz se po jeho střele jen ohlédl... Domácí si pak ale přece jen tlak vytvořili, Ordoš a Rossi se do šancí dostali, Dreksa dokonce dal gól, ale sudí ho pro ofsajd neuznal. Čtvrt hodiny před koncem se síly na hřišti vyrovnaly, neboť červenou dostal i olomoucký M. Hubník a zápas tak dospěl k bezgólové remíze.

Výměna gólmanů Střížkovu nepomohla

Střížkov po domácí prohrě s Olomoucí vyměnil brankáře, proti Českým Budějovicím postavil namísto chybujícího Belaně Pižanowského. Moc to však nepomohlo, neboť ani Pižanowski mužstvo ve strahovském azylu nepodržel... Po půlhodině kapituloval po tečované střele slovenského útočníka ve službách Jihočechů Meszároše. Poločasová přestávka se na Strahově natáhla, neboť rozhodčí Damková čekala, až přestane prudká bouřka a průtrž mračen. Po ní mohl definitivně rozhodnout hostující Mezlík, ale vyloženou šanci zahodil. Nakonec ale českubudějovický Ondrášek v poslední minutě přece jen síť rozvlnil a Střížkov podruhé v novém ligovém ročníku doma prohrál.

Přestávku v Kladně natáhly kroupy

Středočeské derby na Kladně přineslo první gólovou radost hostům z Příbrami, neboť minutu před přestávkou otevřel skóre Huňa. I na Kladně se přestávka natáhla, neboť bouřka sebou přinesla i kroupy. Nakonec se však téměř po padesáti minutách přece jen hrálo. Nebe sice křižovaly blesky, trávník byl vodou nasáklý, ale sudí Jílek terén uznal. Diváci ale pochybovali o jeho zdravém rozumu - na trávníku stály čtyři centimetry vody, každá druhá přihrávka se v ní zastavila! Kladno si přesto vynutilo převahu, Strnad měl velkou šanci, Zoubele trefil tyč, ale domácí gól nedali a minutu před koncem je ztrestal příbramský Felipe Dos Santos.

2. kolo fotbalové ligy:
Pátek:
Sparta - Bohemians 1905 0:0on-line
Sobota:
Plzeň - Teplice 2:2on-line
Neděle:
Bohemians Praha - Č. Budějovice 0:2on-line
Branky: 33. Meszároš, 90. Ondrášek.
Kladno - Příbram  0:2on-line
Branky: 44. Huňa, 89. Dos Santos.
Mladá Boleslav - Liberec  4:1on-line
Branky: 19. a 20. Pecka 2, 36. Kulič, 40. Procházka - 43. Nezmar.
Olomouc - Ostrava 0:0on-line
Brno - Slavia  2:0on-line
Branky: 7. Rabušic, 12. T. Došek.
Pondělí:
17:30Jablonec - Slováckoon-line

Reklama