Hlavní obsah

Zkázu Liberce načal Pecka

MLADÁ BOLESLAV

Před utkání převzal domácí Jan Chramosta cenu pro Objev minulé ligové sezóny, ale do základu se nevešel. Na jeho místě hrál Luboš Pecka, který načal zkázu Liberce. Dvěma slepenými brankami poslal Severočechy do kolen. Mladá Boleslav dokázala přidat zásluhou Kuliče a Procházky ještě dvě branky a zvítězila před domácím publikem nad Libercem 4:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z branky.

Článek
Fotogalerie

První vážnější střelu vypálil král ligových střelců Kerič, Vorla však nepřekonal. Domácí zvýšili tlak, ale dlouho sbírali jen rohové kopy. Když už se Pecka trefil do sítě, sudí odpískal ofsajd. Mendy zase pálil těsně vedle a Kuliče vychytal Zlámal, který vzápětí nestačil na hlavičku Pecky, který během minuty přidal i druhý gól.

Hosté byli na ručník. Domácí je sevřeli do smrtelných kleští. Mendy opřel ještě ránu o tyč. Dlouhý výkop Vorla si pak zpracoval Kulič a nezaváhal. Ten dovršil liberecký zmar, když pustil mezi nohama Procházkovu střelu ze třiceti metrů. Po přímém kopu Janů Nezmar snížil.

Po změně stran byli aktivnější hosté, ale Vorla protáhl až po dlouhé době Dočkal. Domácí se pokoušeli o brejky a po jednom z nich skončila hlavička Táborského těsně nad břevnem. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Vorla opět Dočkal. Šanci domácích v závěru nedal Táborský. Pomsta za stejnou jarní prohru na domácím hřišti však byla dokonána.

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 4:1 (4:1)
Branky: 19. a 20. Pecka, 36. Kulič, 40. Procházka - 43. Nezmar. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Djalovič, Sylvestre - Dočkal, Nezmar, Dejmek. Diváci: 4820.
Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy, Sylvestre (82. Opiela), Procházka, Táborský - Pecka (62. Lemessa), Kulič (90. Chramosta). Trenér: Uhrin ml.
Liberec: Zlámal - Kelič (46. Gebre Selassie), Holeňák, Dejmek, Janů - Vácha (46. Dočkal), Frejlach, Gecov, Liška - Nezmar, Kerič (70. Blažek). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: