Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 0:0Olomouc se s fotbalisty Ostravy rozešla v lize bez branek

V zápase, který ovlivnily vyloučení na obou stranách, byli výrazně lepší Hanáci, ale protože v koncovce byli bezzubí, byl po remíze šťastnější Baník.

Článek

„Dělba bodů s rozjetou Sigmou je pro nás skvělá,“ tvrdil ostravský lodivod Miroslav Koubek.

Sigma začala náporem, když o pěkné fotbalové momenty se staral především záložník Hořava. Dvakrát parádními pasy poslal do šancí Hubníka, ale poprvé před útočníkem domácích hasil gólman Buček a podruhé Hubníkovi chyběl k míči krůček. Agilní byl i Caihame, ale jeho snaha končila vesměs před šestnáctkou.

Baník útočil sporadicky a nebezpečný byl jen ze standardek. Skórovat po jednom z rohů mohl ve 23. minutě Zeher, ale z deseti metrů vysoko přestřelil.

O dvě minuty později Neves zbytečně fauloval na půlící čáře Hořavu a protože za to uviděl druhou žlutou kartu, musel předčasně pod sprchy. Tlak Hanáků od té doby sílil. Hubníkovi, Ordošovi a Hořavovi ke gólu chyběly jen centimetry.

Po přestávce byl chvíli překvapivě aktivnější oslabený Baník. Evidentně zaskočená Sigma dokonce mohla inkasovat, ale Varadi z dobré pozice těsně minul. Po čtvrt hodině však domácí znovu získali půdu pod nohama a byli výrazně lepší. Ke gólu to však nevedlo.

V 76. minutě viděl po druhé žluté kartě za mluvení červenou Hubník a síly na trávníku se vyrovnaly. Hanáci přesto vystupňovali tempo, ale v koncovce se přes řadu šancí neprosadili.

„Produktivní jsme dnes nebyli a proto jsme tři body nezískali. Mrzí mě to, ale taková je realita a my se s ní musíme vyrovnat,“ uvedl kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Kubáň, Drastík. ŽK: Hubník, Dreksa - Neves, Zeher, Bolf. ČK: 76. Hubník - 25. Neves. Diváci: 8026.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák (69. Bajer), Otepka (80. Petr) - Caihame (55. Janotka), Hořava, Hubník - Ordoš. Trenér: Psotka.
Ostrava: Buček - Zawada, Bolf, Neves, Tomašák (84. Tchuř) - Marek - Varadi, Lukeš, Lička, Zeher (80. Greguš) - Přecechtěl (18. Strnad). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: