Hlavní obsah

Bohemians - Budějovice 0:2Bohemians Praha podlehli Budějovicím, zápas zdržela bouřka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Meszároš 0 : 1
90. Ondrášek 0 : 2

Fotbalisté Českých Budějovic zdolali v utkání 2. ligového kola Bohemians Praha 2:0. O jejich výhře rozhodl gól útočníka Meszároše z prvního poločasu a i když se domácí tlačili za vyrovnáním, v 90. minutě je dorazila branka střídajícího Ondráška. Druhý poločas začal se zhruba desetiminutovým zpožděním kvůli obavám z bouřky, která tou dobou řádila nad Prahou.

Článek

Na poloprázdném Strahově, na němž bylo přítomno zhruba 500 diváků, se ještě během prvního poločasu nad vypnutými reflektory setmělo a začaly létat blesky. Po třiceti minutách utrhl prudký vítr v rohu hřiště jeden reklamní panel a začalo pršet.

Střížkovský klub vsadil od začátku na důrazný presink a nutil Budějovice k chybám, jenže sám více než nepřesný boj uprostřed hřiště nepředváděl. Dvacet minut se míč v obou šestnáctkách téměř neobjevoval a teprve se zpřesněním hry Bohemians se fotbal vyhrabal z hlubokého podprůměru.

U všeho nebezpečného byl před budějovickou brankou Kincl. Ve 21. minutě si našel ve vápně odražený míč, ale nůžkami jej minul, za dalších pět minut měl ještě větší šanci. Stopeři hostů se nedohodli na přebrání a Kincl po Dittrichově centru zprava hlavičkoval na malém vápně zcela sám, jenže míč do branky směstnat nedokázal.

Zatímco Budějovice přijely do Prahy bez zraněného špílmachra Benáta, jehož trápila třísla, domácí udělali nejviditelnější změnu v brance. Trenér Žák posadil na lavičku Beláně, který v minulém kole po školácké chybě inkasoval, a přednost dal Pižanowskému. Štěstí to ale rozhodně nepřineslo.

Pižanowski ve 31. minutě nejdřív upustil po rohu míč přímo k volnému Homoláčovi, který se sice před odkrytou brankou nakonec utopil v kličkách, inkasovaný gól to ale oddálilo jen o minutu.

Obrana se zničehonic rozestoupila před útočníkem Meszárošem, ten se dostal s míčem až na vápno, nastřelil stínujícího Lenceviče a do protipohybu brankáře tečovaný míč doskákal až do sítě. Inkasovaný gól domácí probudil a ve 42. minutě mohl srovnat Dittrich, který po průniku z pravé strany trefil vybíhajícího brankáře Kučeru.

Po přestávce začalo do hry mluvit i počasí. Provazce deště hodně zrychlily trávník, přibylo dlouhých skluzů i odvážných průniků. Přitom hrozilo, že se druhý poločas vůbec neodehraje, protože nad stadionem létaly blesky a rozhodčí Dagmar Damková oba týmy krátce po pauze odvolala do kabin. I když stále hřmělo, po deseti minutách čekání se zápas dal opět do pohybu.

Bohemians byli mnohem aktivnější a tlačili se za vyrovnáním, vysunutá záložní řada ale skýtala dobrou půdu pro rychlé brejky soupeře, tak jako v 52. minutě. Mezlík vybojoval na půlící čáře míč, narazil si se Sedláčkem a vmžiku byl sám na levé straně šestnáctky, odkud napálil míč přímo do Pižanowského.

Tlak domácích sice pozvolna sílil, ale šance přinesl až střídající Japonec Hidetoši Wakui, který Bohemians posílil v minulém týdnu. V 73. minutě se položil do centru z levé strany a rybičkou minul bližší tyč, za dalších pět minut temenem hlavy lízl centr z druhé strany a Kučera se musel položit do vzduchu. Nakonec ale sehrál Japonec spíše smutnou roli.

V 84. minutě se vydal Kincl za zdánlivě ztraceným kolmým pasem, Kučerovi míč vyklouzl z rukavic a dobíhající Wakui záhy dostal od Kincla míč před odkrytou branku, jenže Japonec jeho pas minul. A vzápětí Budějovice vítězství pojistily. Střídající Ondrášek se vydal za nakopnutým míčem, ustál souboj s Lencevičem a podél vybíhajícího brankáře zavěsil podruhé.

Bohemians Praha - SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)
Branky: 32. Meszároš, 90. Ondrášek. Rozhodčí: Damková - Pospíšil, Moláček. ŽK: Sedláček. Diváci: 1324.
Bohemians: Pižanowski - Macháček, Obermajer, Lencevič, Mach - Dittrich, Dobeš (64. Andronic), Demeter, Podaný (60. Wakui), Kwame (46. Očovan) - Kincl. Trenér: Žák.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Žižka, Hunal, Leština - Hudson (74. Dolejš), Homoláč, Mezlík, Šíma (46. Jasanský) - Meszároš, Sedláček (88. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: