Hlavní obsah

Mladý Uhrin domluví Škorpilovi dovolenou u táty v lázních

Karel FeltPrávo

Excelentní útok má nyní Mladá Boleslav. Luboš Pecka a Marek Kulič, ač patří už ke starším ročníkům, se v neděli gólově probudili a výrazně se podíleli na fotbalové zkáze Liberce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Slovanu Liberec Ladislav Škorpil si zamluvil dovolenou u Uhrinova táty.

Článek

Mladoboleslavští mazáci měli pro kanonádu, kterou v první půli rozpoutali, jednoduché vysvětlení.„Já to tam vpředu hlavně rozrážím a Marek je od toho, aby něco vymyslel,“ říkal skromně Luboš Pecka, kterému necelé dvě minuty stačily k tomu, aby dvěma góly zničil libereckou defenzívu. „Prvnímu gólu předcházel parádní centr od Mendyho a druhému perfektní akce Kuliče. Ale nevzpomínám si, kdy jsem dal takhle rychle dva góly,“ dodal.

Domácí útočníci těží ze sehranosti

„Těžíme z toho, že jsme sehraní, i když jsme se nějaký čas neviděli. Luboš mi nádherně připravil třetí gól, kdy po výkopu Vorla perfektně odclonil obránce a já už jsem to měl ulehčené,“ připojil se Marek Kulič.

„První poločas byl vynikající. Při tom Liberec začal dobře. My jsme ale dali rychlé góly a to dostalo soupeře dolů. Tohle je moc důležité vítězství. Po remíze na trávníku mistra v Edenu jsme vysoko porazili třetí tým tabulky, což je parádní rozjezd ligy,“ jásal Kulič.

Zlámal: Tak hrozný gól nepamatuji

Liberecký gólman Zdeněk Zlámal nevěřícně kroutil hlavou ještě cestou do kabiny. „Čtyři góly jsem dostal naposledy loni v Brně. Ale takovou hroznou branku mezi nohy... To nepamatuji. Procházka střílel z dálky, míč jsem viděl. Nemám co k tomu říct, prostě to byl můj gól,“ kál se s tím, že na třech zbývajících byl i podpis jeho spoluhráčů.

„Dnes jsme tu předvedli hrozný výkon v obraně, který domácí tvrdě potrestali a vrátili nám jarní porážku, kterou jsme jim tu uštědřili my. Selhali jsme vzadu a nešlo nám to dopředu, i když jsme se ve druhé půli snažili. Před pohárovou odvetou s Vadúzem tohle ale nic neznamená,“ vysvětloval liberecký kapitán Tomáš Janů.

Trenér Škorpil zase perlil

Na tiskové konferenci opět zářil hláškami liberecký kouč Ladislav Škorpil... „Fotbal nemá logiku. Na jaře tu 4:1 vyhrajeme, na podzim stejně prohrajeme. My jsme to ale udělali pro kolegu Dušana Uhrina. Tou výhrou jsme vyhnali Hapala, aby mohl přijít, teď jsme ho podrželi, aby mohl zůstat. Doufám, že v penziónu u jeho táty budu mít každé léto dovolenou.“

Dušan Uhrin se jen usmál a hlesl: „Děkuji vám a domluvím to s tátou.“

Reklama

Související témata: