Hlavní obsah

Slavistického kouče Jarolíma brněnská prohra hodně rozladila

Už pět zápasů po sobě se Slavia v Brně neprosadila a nezískala ani bod. Nedělní prohra 0:2 je pro mistrovské Pražany o to krutější, že se právě v Brně chtěli po nevýrazném středečním výkonu proti Tiraspolu nastartovat pro odvetu.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenéra Slavie Karla Jarolíma prohra v Brně hodně rozladila.

Článek

Ve vedru ale Slavia proti bojovně naladěnému soupeři v úvodu zcela propadla a v dalším průběhu už jen dokazovala svou nemohoucnost se prosadit proti sevřenému defenzivnímu bloku domácího týmu.

Vedro zápas ovlivnilo, uznal Beránek

"Rozhodl začátek utkání. V něm jsme byli nesmírně produktivní a z prvních dvou šancí jsme dali dva góly," pochvaloval si vynikající vstup svých svěřenců do utkání trenér Brňanů Miroslav Beránek. Hned ale dodal že dvoubrankový náskok mnoho neznamená, neboť soupeř měl ještě dostatek času výsledek srovnat.

"Zápas ovlivnilo obrovské horko. Proti Slavii jsme měli šanci na úspěch jedině tehdy, když náš individuální a týmový výkon bude na hranici našich možností. A hráči se vydali ze sil. Střídali jsme jen unavené hráče," dodal Beránek, jenž pochválil defenzívu a pracovitost jeho svěřenců. Nově složená brněnská obrana je podle jeho slov mimořádně produktivní a už druhý zápas Brno neinkasovalo branku.

Jarolím: Soupeři jsme nahráli

Trenéra Slavie Karla Jarolíma brněnská prohra hodně rozladila. "Zhodnotit mohu pouze prvních dvanáct minut, kdy jsme pustili Brňany do dvougólového náskoku. Potom jsme už neustále hráli do plných. Soupeř náskok využil a čekal jen na potrestání našich chyb z rychlých protiútoků," uvedl Jarolím, podle nějž měli jeho svěřenci některé situace hlavně ve druhém poločase využít a prosadit se.

"Logicky nemohu být spokojen. V úmorném vedru jsme nahráli soupeři, neboť jsme měli v nohách už středeční zápas proti Tiraspolu. A teď nás čeká ve středu odveta. Přitom nás utkání v Brně stálo hodně fyzických i psychických sil," dodal Jarolím, který se domnívá, že jeho svěřencům chyběla rychlejší přihrávka do útoku. "Není jednoduché se prosadit proti devítičlenném bloku soupeře před šestnáctkou. Ve druhém poločase jsme měli šance, ale chyběl nám důraz a agresivita," dodal Jarolím.

Kouč Slavie se domnívá, že jeho svěřenci při první inkasované brance zaspali a překvapilo je, že se dalekonosná střela Marečka odrazila od tyče zpět do pole.

"Těžko něco vyčítat. Mareček vystřelil pohotově, ale měli jsme reagovat lépe. Při druhém inkasovaném gólu mám pocit, že jsme měli postupovat lépe a atakovat Liru už na jeho polovině. A chybělo i rychlejší zavření obránců z levé strany, aby se nedostal Tomáš Došek do šance," zhodnotil Jarolím oba inkasované góly

Reklama

Související témata: