Hlavní obsah

Z Mexika jsem zvyklý na horší slotu, vykládal příbramský kouč Marko

KLADNO

Stojící voda před pokutovým územím byla vítaným pomocníkem příbramského týmu při bránění těsného náskoku při ligovém souboji v Kladně. Přestávka se totiž vinou bouřky protáhla na neuvěřitelných pětačtyřicet minut, po kterých byl trávník na hranici regulérnosti.

Článek

„Fotbal už se na tom hrát nedal. My jsme hrát pochopitelně chtěli, protože jsme cítili šanci na vítězství. Navíc voda stojící před naším pokutovým územím nám dost pomáhala, protože míč se domácím při útočení zastavoval a zadrhával pod nohama,“ vykládal Daniel Huňa, příbramský kapitán.

Terén neregulérní nebyl, tvrdil Marko

„Mně terén nepřišel nějak neregulérní. Trénoval jsem v Mexiku a z tamního období dešťů jsem zvyklý na horší situace. Problémem byly blesky. Jinak to bylo normální. Kluci si vyměnili kolíky na kopačkách a já je upozornil, aby řešili situace jednoduše, protože na nějaké kombinování terén nebyl. To hrozilo zbytečnou ztrátou,“ vykládal příbramský trenér Karol Marko.

Fotbalu se odolní diváci po pětačtyřicetiminutovém čekání skutečně nedočkali. Domácím nezbylo než posílat vysoké centry před brankáře Krbečka, který i přes mnohé důrazné ataky všechny souboje zvládl znamenitě. „Kladno hrálo velmi tvrdě. Bylo jasné, že zvolí anglický styl. Ale nemám to domácím za zlé. Nebyly tam žádné nefér zákroky,“ říkal Marko.

„V prvním poločase jsme navázali na vydařený výkon z Ostravy a hráli jsme velmi dobře kombinačně. Po přestávce si absolutorium zaslouží naše obrana, která ustála všechny hlavičkové souboje,“ vykládal Huňa, jehož vydařená hlavička ze závěru prvního  poločasu zajistila Příbrami tři body. „Dort dal parádní centr a já věřil, že se brankář k míči nedostane, protože to šlo poměrně vysoko ke vzdálenější tyči,“ popisoval klíčový moment hostující střelec.

Byli jsme trapní, uznal Szabo

Kladenští lamentovali nad promarněným prvním poločasem. „Byli jsme trapní. Chyběl nám důraz, agresivita, rychlost. Takhle se prostě hrát nedá. Čas do přestávky jsme nevyužili k ničemu,“ čertil se kladenský kapitán Ondřej Szabo.

Věděl, že po přestávce s výjimkou hlaviček Strnada a Zoubeleho jeho tým příbramskou defenzivu nepřelstil. „Rozhodujícím okamžikem byl gól do šatny, který byl trestem za naši marnost. Po dlouhé přestávce, kterou jsem zažil poprvé v životě, už se na hřišti kombinovat nedalo. Museli jsme jen nakopávat míče, což samozřejmě Příbrami vyhovovalo,“ posteskl si Szabo a nechtěl řešit, zda měl sudí zápas ukončit.

„To nechám bez komentáře. Zažil jsem různé rozmary počasí, ale pětačtyřicet minut dlouhou pauzu poprvé. Bylo to nepříjemné. Ale zápas jsme si prohráli už v první půli.“

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 23. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 21. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 22. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice