Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 3:2O vítězství Jablonce nad Slováckem rozhodla Drskova hlavička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Švancara 0 : 1
15. Pavlík (penalta) 1 : 1
41. Vošahlík 2 : 1
55. Chmelíček 2 : 2
75. Drsek 3 : 2

JABLONEC NAD NISOU

Dohrávku 2. kola fotbalové Gambrinus ligy bohatou na góly rozhodla hlavička stopera Drska ve druhém poločase. Jablonec se po vítězství 3:2 radoval z prvního vítězství v sezóně, kdežto Slovácko zůstává i nadále bez bodu.

Článek

„Po rozpačitém začátku, kdy jsme byli nervózní a vázla nám kombinace, jsme se postupně zlepšili. Ve druhé půli jsme o vybudovaný těsný náskok přišli a museli jsme se rvát o vítězný gól. Slovácko bylo těžkým soupeřem, takže si úspěchu moc vážíme,“ oddechl si jablonecký trenér František Komňacký.

Hosté šli záhy do vedení, když po spolupráci s Chmelíčkem skóroval Švancara, když si přehodil brankáře Filipka a dorazil míč do sítě. Haurdičovi ještě ve vyrovnání zabránil Filipko. Vzápětí byl na hranici pokutového území faulován Drsek a Pavlík nařízenou penaltu proměnil - 1:1. Pěkným momentem byla ve 40. minutě Randova dělovka, kterou Špit vytáhl na roh. Z protiútoku Jablonec pohotově využil nedorozumění obrany a Vošahlík zajistil domácím obrat ve skóre.

Po pauze Pavlík a Kovařík promarnili obrovské šance. Místo toho přišel nečekaný úder v podobě Chmelíčkova gólu na 2:2. Jablonec nakonec vydřel tři body. Po rohovém kopu Haurdiče se hlavou k tyči trefil Drsek. Srovnání měl na noze Švancara, ale Pavlík vykopl míč z brankové čáry. „Náš útočník měl být důraznější. Tenhle okamžik nás stál bod,“ posteskl si Josef Mazura, trenér Slovácka.

FK Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 3:2 (2:1)
Branky: 15. Pavlík z pen., 41. Vošahlík, 75. Drsek - 10. Švancara, 55. Chmelíček. Rozhodčí: Paták - Novák, Gallo. ŽK: Švancara, Cleber. Diváci: 3380.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský (90. Eliáš) - Haurdič, Pavlík, Loučka, Kovařík (63. Michálek) - Lafata, Vošahlík (75. Vukovič). Trenér: Komňacký.
Slovácko: Filipko - Randa, Formánek, Šimáček, Urbánek - Fujerik, V. Valenta (63. Perůtka), Abrahám, Cleber - Švancara, Chmelíček (73. Ondřejka). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: