Hlavní obsah

Jablonecký Drsek zaplatí dvakrát

JABLONEC

Jak má vypadat domácí premiéra nové posily, názorně předvedl jablonecký střední obránce Pavel Drsek v zápase se Slováckem (3:2). Fotbalista, který přišel v létě z Kladna, zařídil vítězný gól severočeského mužstva. A předtím se podílel i na první brance, která padla z penalty po faulu na něj.

Článek

„Mám rád, když se rohy kopou směrem od branky. Byl jsem hlídaný osobně, ale na okamžik jsem se uvolnil. A pomohlo mi, že to Anes Haurdič výborně kopl. Stačilo jen nastavit hlavu a míč zaplul k tyči,“ popsal rozhodující zásah Drsek.

A jak viděl zákrok na penaltu? „Byl jsem dřív u míče a protihráč mě zasáhl do kotníku. Hosté se rozčilovali, ale když mě někdo nakopne půl metru ve vápně, tak se to snad píská. Absolutně jsem neměl důvod sám padat,“ líčil stoper, který dvakrát zaplatí do týmové pokladny. „Za první start v Budějovicích před týdnem a za ten nynější gól. Hlavní je ale celkem dobrý podzimní rozjezd v podobě čtyř bodů,“ usmál se Drsek.

Vítězství přesto nepřeceňoval. „Musíme si říci, že dozadu jsme proti Slovácku jako tým nehráli dobře. A měli jsme štěstí, že jsme nedostali třetí gól. Pustili jsme soupeře do několika jasných šancí, což by se nám příště asi nevyplatilo,“ přemítal pilíř jabloneckého mužstva.

Komňacký má pro něj slova chvály

V Jablonci je po přestupu ze středních Čech spokojený. „Kladnu děkuji, že jsem tam mohl hrát na jaře po návratu z ciziny. A nebránilo mi v odchodu, takže jsem se rozešel v dobrém. V Jablonci mám i byt, při dvoufázových trénincích nemusím nikam cestovat. Teď jsem tady strávil i víkend, kdy jsem koukal v televizi na různé fotbalové zápasy doma i ze zahraničí,“ usmál se jablonecký stoper.

Jak posuzuje ambice mužstva? „Hlavně doma bychom potřebovali vyhrávat. Věřím, že se nám podaří navázat na loňskou sezónu, která patřila v Jablonci k těm úspěšnějším. Odešli sice Hloušek a Hamouz, ale přišlo pět nových hráčů, kteří se postupně zapracovávají do sestavy,“ uvažoval Drsek.

Trenér František Komňacký má pro něj jen slova chvály: „Hráč jeho typu nám může hodně pomoci. Pozitivní je, že kromě plnění obranných úkolů stačí ještě podporovat ofenzivu a jeho hlavičkové přednosti jsou nesporné. I když je mu už třiatřicet let, stále v něm vidím velký  potenciál. Myslím, že jeho přestup byl dobrou volbou.“

Reklama

Související témata: