Hlavní obsah

Sparta a Slavia zaútočí po vyřazení z LM na první ligová vítězství

PRAHA

Český fotbal znovu zůstane bez Ligy mistrů. Sparta a Slavia však nemají čas na lítost. V domácí soutěži ještě na začátku sezóny nevyhrály, a tak budou útočit na první vítězství. Sparta hraje ve 3. kole Gambrinus ligy v Příbrami a Slavia doma uvítá střížkovské Bohemians. Všechny zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz, utkání Příbram - Sparta pak i živě.

Článek

Příbram sice porazila Spartu v lize jen jednou, ale jedenáctkrát s ní remizovala, takže Pražany nemusí u Litavky čekat snadná práce. „Vrátíme se k důsledné organizaci hry a k maximální koncentraci na utkání. Panathinaikos je za námi, sice jsme si přivezli psychické i fyzické šrámy, ovšem hráči měli čas se s nastalou situací vyrovnat. V sobotu musíme být fit,“ přeje si trenér Jozef Chovanec, který odlétá sledovat Maribor, takže mužstvo povede první trenér Martin Hašek.

Středočeši už na rozdíl od Letenských vyhrát dokázali, takže mohou nastoupit ve větším klidu. „Chceme uspět, proto musíme Spartu předčít ve všem,“ troufá si kouč Karol Marko.

Slávisté zažili šok ještě větší, jejich postup přes Šeriff měl být tutový. Teď se koncentrují na malé derby se střížkovským soupeřem. „Je dobře, že hrajeme tak brzy, alespoň nebude tolik času přemýšlet o tom, co se stalo ve středu s Tiraspolem. Věřím, že se dáme dohromady a naopak že v neděli bude adekvátní reakce,“ doufá trenér Karel Jarolím. Někteří hráči ho zklamali, a tak avizuje změny. „Nedá se čekat zemětřesení, ale především v ofenzívě asi dáme šanci dalším.“

Střížkovští před rokem prohráli v Edenu 0:5. Ligu začali dvěma domácími porážkami, po nichž kouč Robert Žák připustil, že možná ve funkci moc dlouho nezůstane...

Varadi proti Střihavkovi s Rajtoralem

Sobotní televizní zápas obstarají dva týmy, které si v létě vyměnily hráče. Do Ostravy se vrátil Varadi, zatímco s Plzní na Bazaly přijedou Střihavka a Rajtoral. „Věřím, že reakcí fanoušků se bát nemusíme. Snad si jich pár i vzpomene a zatleská,“ doufá David Střihavka. „Plzeň už pětkrát skórovala, ale také čtyřikrát inkasovala, takže její hra asi není tak vyvážená,“ poukázal Miroslav Koubek, kouč Baníku.

Bohemians 1905 se po návratu do ligy a dvou bezbrankových plichtách pokusí urvat první výhru doma s Jabloncem. „Soupeř je ovšem nebezpečný. Stoper Drsek se často zapojuje do útočení, na to musíme reagovat,“ uvědomuje si zkušený útočník klokanů Luděk Zelenka. „Ligu jsme začali dobře, ale teď nás vzhledem k bouřlivému prostředí čeká zatím nejtěžší zápas,“ uvědomuje si jablonecký trenér František Komňacký.

Brno chce navázat na remízy v Liberci

Liberec ve čtvrtek neměl moc práce s Vadúzem, ale Brno může být větším oříškem. „Porazili Slavii, takže budou psychicky nahoře,“ tuší liberecký kouč Ladislav Škorpil. Brno navíc na hřišti Slovanu už čtyřikrát za sebou uhrálo remízu. „Když znovu neinkasujeme, měli bychom mít bod jistý. Chceme však být také aktivní,“ plánuje trenér Miroslav Beránek.

Teplice vyrukují proti Českým Budějovicím. „Po dvou remízách chceme vyhrát,“ přeje si kouč domácích Jiří Plíšek. „Pokud bychom na Stínadlech uspěli, byla by to pro naše diváky nejlepší pozvánka na příští zápas se Slavií,“ říká trenér Jihočechů Pavel Tobiáš.

Olomouc se v poháru rozjela a míří na Slovácko, které ještě nebodovalo. „Navzdory tomu je soupeř směrem dopředu nebezpečný,“ upozorňuje olomoucký trenér Zdeněk Psotka. „Sigmě se daří, ale my už potřebujeme body,“ reaguje jeho protějšek Josef Mazura.

V pondělí kolo zakončí duel Kladna s Mladou Boleslaví.

Gambrinus liga - 3. kolo
Sobota 8. srpna
16:00 Příbram - Sparta - Prahaon-line
18:15 Baník Ostrava - Plzeňon-line
Neděle 9. srpna
16:00 Bohemians 1905 - Jablonecon-line
17:00 Liberec - Brnoon-line
17:00 Teplice - Č. Budějoviceon-line
19:00 Slovácko - Olomoucon-line
19:00 Slavia Praha - Bohemians Prahaon-line
Pondělí 10. srpna
17:30 Kladno - Mladá Boleslavon-line

Reklama

Související témata: