Hlavní obsah

Sparta remizovala v Příbrami, Baník porazil Plzeň 1:0 a vede tabulku

PRAHA

Liga mistrů je znovu ztracena, ovšem ani start do Gambrinus ligy se fotbalistům Sparty nepovedl. Do třetice dokázali jen remizovat, tentokrát 1:1 v Příbrami. Skóre úvodního zápasu 3. kola, který jste mohli sledovat přímo na Sport.cz, otevřel hostující Kadlec, po přestávce vyrovnal Cafú. Ve druhém zápase Baník Ostrava porazil Plzeň 1:0 a ujal se tak vedení v tabulce.

Foto: Petr Eret, ČTK

Sparťan Luboš Kalouda (vpravo) v souboji s příbramským Markem Plašilem.

Článek

Středočeši mohli hrát v klidu. Ze dvou výjezdů ven získali tři body, což je slušný začátek. Naopak Sparta zatím uhrála jen dvě bezbrankové remízy, a tak měla nejvyšší čas na ligový budíček. Po vyřazení s Panathinaikosem Atény se jí však nevstávalo právě zvesela.

„V Příbrami se vrátíme k důsledné organizaci hry a k maximální koncentraci na utkání. Panathinaikos je za námi, sice jsme si přivezli psychické i fyzické šrámy, ovšem hráči měli čas se s nastalou situací vyrovnat. V sobotu musíme být fit,“ sliboval trenér Jozef Chovanec. Sám zamířil sledovat Maribor, takže tým vedl první kouč Martin Hašek.

Letenští sice konečně vstřelili ve třetím kole nové prvoligové sezóny svoji úvodní branku, ale nakonec jim to vyneslo jen bod za remízu 1:1. Pražané vedli po Kadlecově gólu, za domácí srovnal stejně jako v jarním duelu střídající Dos Santos. Sparta si dokonce mohla po úterním vyřazení z Ligy mistrů připsat druhou prohru v tomto týdnu, ale domácí Pleško trefil jen břevno. Středočeši i tak slavili po minulé výhře na Kladně další úspěch.

Gólem Róberta Zehera porazili fotbalisté Ostravy ve druhém utkání třetího kola Plzeň 1:0. Slovenský útočník vyřešil zápletku utkání šest minut před koncem nádhernou trefou do "šibenice", která Viktorii připravila o neporazitelnost. Domácí se naopak vyšvihli na první místo tabulky.

Stejně jako ligovou premiéru v Teplicích, také utkání Sparty v Příbrami jste mohli sledovat živě na Sport.cz. „Dostat ligový fotbal na Seznam, resp. Sport.cz, jenž je největším internetovým portálem v České republice, bylo naším snem,“ pochvaluje si místopředseda ČMFS Jindřich Rajchl. „Skvělé, že se povedlo tento krok díky spolupráci všech partnerů udělat a náš fotbal tak získá další diváky,“ dodává Rajchl.

Sport.cz již druhou sezónu vysílá živě domácí zápasy druholigové Dukly, nově také v mobilních telefonech.

Gambrinus liga - 3. kolo
Sobota 8. srpna
16:00 Příbram - Sparta Praha 1:1on-line
18:15 Baník Ostrava - Plzeň 1:0on-line
Neděle 9. srpna
16:00 Bohemians 1905 - Jablonecon-line
17:00 Liberec - Brnoon-line
17:00 Teplice - Č. Budějoviceon-line
19:00 Slovácko - Olomoucon-line
19:00 Slavia Praha - Bohemians Prahaon-line
Pondělí 10. srpna
17:30 Kladno - Mladá Boleslavon-line

Reklama

Související témata: