Hlavní obsah

Ještěže máme Blážu, děkoval gólmanovi Berger

PŘÍBRAM

Sparta v Příbrami opět jen remizovala. Na rozdíl od jarního zápasu, kdy dostala vyrovnávací branku v nastavení, tentokrát mohla ve stejném čase přijít i o ten jeden bod. Na úvod ligové sezóny tedy má nelichotivou bilanci - tři zápasy, tři remízy a tři body...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Berger (vpravo) v souboji s příbramským Dortem.

Článek
Fotogalerie

„Neproměňujeme šance a tím posadíme soupeře na koně. Pak se nemůžeme divit. Dostaneme gól, když nedokážeme zablokovat rozehrávku při standardní situaci. To jsou školácké chyby. Měli jsme k vedoucí brance přidat druhý a třetí gól a domácí by na nějakou snahu o vyrovnání zapomněli. Místo toho málem prohrajeme, když domácí jdou sami na Blážu, ještěže ho máme,“ zlobil se kapitán Sparty Patrik Berger.

Ještě naštvanější byl právě brankář Jaromír Blažek. „To se nevidí, nechat soupeře takhle rychle rozehrát a nestoupnout si k míči. To mi prostě hlava nebere. To, co předvádíme, je prostě hrozné. Místo abychom takového soupeře, jako je Příbram, přejeli, tak se bojíme o jeden bod. Strašné také je, že dáváme málo gólů a ještě to musí obstarávat sedmnáctiletý Kadlec. Hrůza,“ kroutil nevěřícně hlavou brankář.

Tím, kdo během čtyř měsíců dvakrát sebral Spartě body, byl dvaadvacetiletý Brazilec Cafú, někdy též uváděný jako Dos Santos. „Uvědomil jsem si, že i na jaře jsem Spartě sebral vítězství. Mám z těch gólů radost,“ říkal s úsměvem sympatický mladík, jemuž tlumočil kouč Karol Marko. „Na podzim jsem třikrát střídal a pokaždé jsem dal gól. Mně tahle role vyhovuje. Především chci být užitečný pro mužstvo,“ dodal.

Kapitán týmu Daniel Huňa ještě cestou do kabin kroutil hlavou nad zahozenou šancí v nastavení. „Dostal jsem perfektní přihrávku od Rodrigueze a proběhl za obranu. Chtěl jsem to dát Blažkovi mezi nohy, ale trefil jsem jeho patu... Škoda, protože takhle blízko vítězství nad Spartou, to se nestává často. Ale abych byl spravedlivý, za první poločas si Sparta bod zasloužila, byla lepší. My zase za druhý, takže to je spravedlivé. Pro nás je moc důležité, že ze tří těžkých zápasů, z nichž dva jsme hráli venku, máme čtyři body a hrajeme fotbal, s nímž bychom neměli mít problémy se záchranou,“ říkal nakonec spokojeně příbramský útočník.

Reklama