Hlavní obsah

Ostrava - Plzeň 1:0Zeher odmítl remízu s Plzní a poslal Ostravu na první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Zeher 1 : 0

OSTRAVA

Gólem Róberta Zehera porazili fotbalisté Ostravy v třetím kole první ligy Plzeň 1:0. Slovenský útočník vyřešil zápletku utkání šest minut před koncem nádhernou trefou do "šibenice", která Viktorii připravila o neporazitelnost. Domácí se naopak vyšvihli na první místo tabulky.

Článek

Baník strávil úvodní dvacetiminutovku v mírné převaze. Neuwirth se už po třech minutách na malém vápně zavěsil do vzduchu, ale Lukešův centr hlavou nedokázal stlačit mezi tyče.

I když domácí lépe kombinovali, na plzeňskou obranu nic nevymysleli. Ani soupeř ale v prvním poločase nenaplnil pověst ofenzivního celku. Na polovině Baníku se příliš neprosadil.

V závěru poločasu Baník znovu přitlačil. Lička ve 32. minutě srazil míč za plzeňskou obranu Zeherovi, který však z těžkého úhlu trefil nohu gólmana Daňka. Oba si to se stejným výsledkem zopakovali o čtyři minuty později. Ostravští se soupeři dostali do týla po rychlém brejku z pravé strany, ale volej Zehera po Mičolově přihrávce našel jen ruce připraveného Daňka. A domácím to nevyšlo ani napotřetí. Mičola mohl jít sám na branku, zastavil ho však sporný ofsajd, po němž Bazaly spílaly asistentu sudího Teuberovi.

Viktoria převzala aktivitu v úvodu druhé půle. Vytvořila si územní převahu, ale znovu bez efektu ve finální fázi. Bojovný zápas vůbec nenabídl moc příležitostí. Baník odvážnější hry protivníka využil v 68. minutě k dalšímu brejku, Mičola si však na slabší levačce příliš dlouho chystal střelu a plzeňská obrana ji odvrátila.

Byť zajímavý souboj nepřinesl moc krásy, rozhodla ho fotbalová paráda. Lička šest minut před koncem posunul míč na roh pokutového území Zeherovi, který výstavním volejem obstřelil Daňka a vymetl "šibenici". Výsledek domácí bez komplikací před vlastní brankou ustrážili.

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 84. Zeher. Rozhodčí: Královec - Teuber, Koval. ŽK: Bolf, Neuwirth - Lecjaks, Rada. Diváci: 6465.
Ostrava: Buček - Zawada (89. Řezník), Neuwirth, Bolf, Tomašák - Marek - Varadi (78. Strnad), Lukeš, Lička, Mičola (90. I Hjong-sang)- Zeher. Trenér: Koubek.
Plzeň: Daněk - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (71. Rajtoral), Horváth, Rýdel (87. Navrátil), Kolář, Jiráček (89. Mlika) - Střihavka. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: