Hlavní obsah

Gól nebyl náhodný, liboval si trpělivý Koubek

OSTRAVA

Fotbalisty Ostravy spasil v domácí bitvě s Plzní krásný gól Róberta Zehera, který zavěsil přesně z pravého rohu pokutového území. Podle trenéra Miroslava Koubka to nebyla náhoda. "Prospělo mu přesunutí na levou stranu po příchodu Strnada. On tam z toho prostoru mohl využít dobrou střelu, na tréninku to předvádí. Nebyla to náhoda," řekl Koubek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér Miroslav Koubek

Článek

Jeho tým se v sobotu prý na trávníku držel jedné klíčové zásady: trpělivého vyčkávání na rozhodující moment. "Naším heslem byla trpělivost. Věděli jsme, že kombinačně silná Plzeň nesmí dostat prostor. Zpočátku tam byla nervozita, některé akce lítaly vzduchem, k tomu jsem měl v poločase výhrady. Ve druhém poločase jsme se zvedli, přišla i kvalita," uvedl Koubek.

Trápí ho však zatím ještě nepřesnosti ve finální fázi. "Tam bych si představoval lepší provedení, na řešení finální fáze ještě musíme popracovat," dodal ostravský kouč.

Plzeň na Bazalech zůstala dlužna své pověsti z úvodu ligové sezony. Trenér Pavel Vrba nebyl vůbec spokojen. "Baník vyhrál zaslouženě. My jsme se nedostali do žádné gólové příležitosti. Podali jsme dneska nejhorší výkon v této části sezony, když počítám i přípravné zápasy," nevymlouval se Vrba.

Jeho tým se prý ve hře neměl čeho chytit. "Baník byl po celý zápas lepší. Přehrával nás ve středu hřiště, byl agresivnější v osobních soubojích. My jsme bohužel nenavázali na zápasy, které jsme odehráli se Slováckem a Teplicemi," konstatoval Vrba.

Reklama

Související témata: