Hlavní obsah

Příbram odstartovala podzim na výbornou

PŘÍBRAM

Někteří odborníci prorokovali, že Příbram nebude mít v první fotbalové lize po prvních třech kolech ani bod. Dvakrát hrála venku - v Ostravě a v Kladně, pak na novém trávníku, pod nímž je vyhřívání, přivítala Spartu. Omyl! V Ostravě sice prohrála gólem v posledních sekundách nastavení, ale středočeského rivala porazila na jeho trávníku a ten svůj nový pokřtila remízou se Spartou, když v závěru mohla strhnout vítězství na svoji stranu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Berger (vpravo) v souboji s příbramskými Dortem a Tarczalem.

Článek

„S přístupem hráčů jsem spokojený. V utkání se Spartou jsem po první půli, kterou jsme dobře začali, ale pak jsme vyklidili střed pole, musel v kabině zvýšit hlas. Udělali jsme nějaké korektury a pomohlo to,“ říkal slovenský trenér Karol Marko, který k Litavce přišel v létě.

Se startem podzimu však úplně spokojený není. „Ten ztracený bod v Ostravě mě bude ještě dlouho mrzet, protože každý potřebujeme a každého si vážíme. Ale uznávám, že čtyři, které jsme zatím získali, jsou cenné. Musíme dál tvrdě pracovat a pak se nemusíme bát boje o záchranu, i když soutěž je teprve na začátku a konec je daleko. Žádnému uspokojení rozhodně nepropadneme. O víkendu nás čeká Mladá Boleslav, která začala podzim výborně. Tam můžeme uspět jen když podáme ještě lepší výkon než proti Spartě,“ zdůraznil kouč.

„My jsme v první půli proti Spartě zbytečně zalezli a koledovali jsme si o gól. Ten jsme také dostali. Po první půli jsme klidně mohli prohrávat 0:3, ale ve druhé to mohlo být obráceně, kdybychom dali naše šance. Bod nám zachránil Cafú, který chodí ve druhém poločase a plní perfektně roli žolíka. Ten bod se Spartou nakonec bereme, byla to spravedlivá remíza. K vítězství nad Spartou už jsme dlouho neměli tak blízko,“ přiznal nejzkušenější příbramský fotbalista, osmatřicetiletý Martin Müller.

Kapitán Huňa: Čtyři body za tři kola? Paráda!

Kapitán týmu Daniel Huňa byl trochu rozmrzelý. V posledních sekundách zápasu měl na kopačce stoprocentní gól... „Dostal jsem perfektní přihrávku od Rodriguese. Proběhl jsem až před gólmana Blažka a chtěl jsem ho prostřelit mezi nohama, ale trefil jsem jeho patu. Škoda, takové šance musím dávat. Já beru, že bod se Spartou je úspěch, ale dneska jsme mohli vyhrát a to se hned tak nad takovým týmem nepoštěstí,“ litoval příbramský kapitán.

„Ale s takovými výkony bychom neměli mít se záchranou problémy. Když budeme dál makat, můžeme hrát klidně ve středu tabulky. Navíc tentokrát nám ohromně pomohli fanoušci. Čtyři body ze tří zápasů, z nichž jsme dva hráli venku, to je paráda. A to jsme mohli bodovat i v Ostravě, kde jsme také hráli velmi dobře,“ zdůraznil Huňa.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice