Hlavní obsah

Liberec - Brno 0:1Liberec zůstává v podzimní části ligy bez vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Rabušic 0 : 1

LIBEREC

Jediný podařený výpad stačil fotbalistům Brna, aby v Liberci vybojovali tři body. Domácí byli s výjimkou několika málo záblesků totálně neškodní, a tak zůstávají bez výhry. Jestli byli pod Ještědem domácí borce sledovat zvědové Dinama Bukurešť, s nímž se Severočeši utkají v předkole Evropské ligy, museli si Rumuni mnout ruce radostí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Brna Tomáš Polách si vyskočil na libereckého Marcela Gecova.

Článek

Trapný výkon, jímž se domácí v první půli prezentovali, měl daleko k přívlastku ligový natož evropský. Bez pohybu, důrazu a přesné přihrávky prostě Severočeši uspět nemohli. V jediné slibně vyhlížející pozici, kdy Kerič zaběhl za obranu, stačil ránu nejlepšího střelce minulého ligového ročníku zablokovat Dvorník.

Marnost Severočechů dokumentoval proti Brnu obzvláště slabý Dočkal, který sérii nepřesností završil ztrátou balónu na půlící čáře, čehož využil k rychlému úprku po pravé straně Michna a jeho centr poslal Rabušic hlavou do sítě.

Liberečtí bez schopnosti zrychlit hru kolmou přihrávku a bez chybějícího pohybu precizně zformovaný brněnský obranný val nedokázali překonat. Po přestávce si sice vynutili převahu, jenže pořád jim chyběla přesnost i větší důraz. A proto se do šance nedostali. Výjimkou byl rohový kop Tomáše Janů v 66. minutě, který poslal hlavičkou Diviš do tyče a Kerič ve snaze dorazit při skluzu na míč nedosáhl.

Za marnost mohl domácí ztrestat opakovaně Došek. Když se řítil sám na Hauzra, stačil liberecký brankář míč vyboxovat. Podruhé prováhal brněnský útočník vhodný okamžik ke střele a domácí obrana nebezpečí odvrátila na roh.

Slovan Liberec - 1. FC Brno 0:1 (0:1)
Branka: 35. Rabušic. Rozhodčí: Adam - Moudrý, Urban. ŽK: Nezmar - Lira, Jílek. Diváci: 4872.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Janů - Vácha, Gecov, Frejlach (57. Čorič), Dočkal (61. Bosančič) - Diviš (72. Nezmar), Kerič. Trenér: Škorpil.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Dřížďal - Michna (61. Dostálek), Mareček, Polách (75. Léo), Lira - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: