Hlavní obsah

Teplice - Budějovice 3:0Výborná první půle přinesla Teplicím vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Stožický 1 : 0
22. Mahmutovič 2 : 0
79. Vidlička 3 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Teplic se radovali z prvního vítězství v sezóně, o němž rozhodli již v prvním poločase. Naopak Jihočeši si po matném výkonu připsali první porážku v soutěži.

Článek

Trenér domácích Jiří Plíšek byl po zápase spokojen: „Do utkání jsme vstoupili s ofenzivní sestavou. Chtěli jsme využít dynamiku a rychlost k unavení defenzivy soupeře. Hodně nám pomohla důležitá vedoucí branka a celkově jsme celé střetnutí odehráli velmi dobře.“

Mužem úvodních okamžiků byl záložník Stožický. Nejprve mu jeho ránu po rohu Kučera ještě vyrazil, ale vzápětí se po Vidličkově centru teplický hráč prosadil pohotovou střelou a zajistil svému týmu rychlé vedení. A zanedlouho zvyšoval Mahmutovič, který převzal ideální pas od Vachouška a sólo chladnokrevně zakončil přízemní střelou - 2:0. Jen centimetry pak chyběly ke skórování Rosovi po průniku do rozhozené obrany. Krátce před přestávkou Mareš hlavičkoval těsně vedle.

„První poločas jsme promarnili. Hlavně krajní záložníci hráli ve výletním tempu. Soupeř nás přečísloval a herní agresivitou nám činil velké potíže. Rychle inkasovaný gól nás zaskočil a mrzí mě, že jsme byli tak odevzdaní,“ zlobil se českobudějovický trenér Pavel Tobiáš.

Po pauze pokračovali domácí v aktivitě, ale bez vážnějšího vyjádření. Až Vidličkova dělovka z trestného kopu protáhla Kučeru. Hosté se do souvislejší akce dostávali jen sporadicky, v útoku nebyli vůbec nebezpeční. Pěkným momentem byla třetí branka Teplic, o kterou se  postaral důraznou střelou Vidlička.

„Porážka nás po úspěšném vykročení do ligy vrátila do reality,“ konstatoval ještě Tobiáš.

FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 3:0 (2:0)
Branky: 4. Stožický, 22. Mahmutovič, 79. Vidlička. Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Pelikán. ŽK: Ljevakovič - Mezlík, Leština. Diváci: 3956.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Mareš, Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (77. Hesek) - Vondrášek (68. Verbíř), Mahmutovič (86. Merzič). Trenér: Plíšek.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Hunal, Žižka, Leština - Hudson (54. Šíma), Mezlík (79. Timm), Homoláč, Dolejš - Meszároš, Sedláček (27. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: