Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 3:1Šenkeřík se dostal poprvé do sestavy a hned hattrickem zařídil slávistickou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šenkeřík 1 : 0
28. Šenkeřík 2 : 0
64. Očovan 2 : 1
73. Šenkeřík 3 : 1

PRAHA

Vůbec poprvé v dosavadním průběhu podzimu zařadil slávistický trenér Jarolím do základní sestavy svého mistrovského týmu navrátilce z norského angažmá Šenkeříka a ten se mu odměnil náramně. V duelu se střížkovskými Bohemians nastřílel čistý hattrick a zařídil tak první podzimní výhru obhájce titulu.

Foto: René Volfík, ČTK

Fotbalista Zdeněk Šenkeřík ze Slavie se raduje se spoluhráčem Matějem Krajčíkem (vlevo) z branky

Článek

Za půlhodiny byl Střížkov vyřízený. A mohl být ještě dřív, kdyby v 19. minutě proměnil Jaroslav Černý penaltu, kterou si na Machovi vykoledoval a šel ji sám kopat. Zkušený Pižanowski ovšem jeho lajdáckou střelu do středu brány vyrazil, takže hosté, v jejich sestavě kupodivu scházel kanonýr Kincl, ještě chvíli dýchali a doufali.

Opravdu ale jen chvíli, protože domácí Šenkeříkovou zásluhou vedli a měli natolik navrch, že další góly musely přijít. A pochopitelně že padaly... Po Krajčíkově centru skóroval Šenkeřík podruhé a od tohoto momentu už bylo utkání jen otázkou skóre. Však také domácí ochozy, které v samém úvodu pozdravil potomek slavného slávistického trenéra z fotbalové prehistorie Johnyho Maddena a jimž zazpíval jubilant Stanislav Procházka, skandovaly, že chtějí bůra. Přesně s takovou nadílkou totiž na podzim sešívaní z Edenu Střížkov vyprovodili...

V přeskupeném složení, v němž oproti středeční pohárové sestavě dostali příležitost hned čtyři noví hráči, si Slavia skutečně mohla zastřílet, neboť hosté jí svým otevřeným fotbalem šance nabízeli. Belaid ovšem trefil jen břevno, Šenkeřík s vidinou hattricku před očima řešil své příležitosti příliš sobecky, Volešák pálil příliš slabě.

Za zmařené šance byli Jarolímovi svěřenci opět ztrestáni. Z nenápadné akce vstřelil slovenský útočník Očovan vůbec první gól Střížkova v letošním ligovém ročníku a Eden se začal třást, aby utkání snad nedopadlo stejně, jako ve středu proti Tiraspolu. Domácí měli ale naštěstí na trávníku Šenkeříka, který byl při mimořádné střelecké chuti. Za pouhých devět minut završil po parádní akci a nezištné přihrávce Belaida třetím gólem do prázdné brány hattrick, svému mužstvu vrátil klid a to pak už bez problémů dokráčelo k první ligové výhře.

Zvláště, když Střížkov dohrával jen v deseti, neboť čtyři minuty před koncem musel z placu po faulu na unikajícího Krajčíka Turtenwald.

Slavia - Bohemians Praha 3:1 (2:0)
Branky: 4, 28. a 73. Šenkeřík 3 - 64. Očovan. Rozhodčí: Kocourek - Čecháček, Lakomý. ŽK: Volešák, Vlček, Šenkeřík, Krajčík, Naumov  - Turtenwald, Lencevič, Dittrich. ČK: 86. Turtenwald. Diváci: 9 485.
Slavia: Hanuš - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid, Volešák, Ragued, J. Černý (66. Vasiljevič) - Vlček (80. Janda), Šenkeřík (86.Naumov). Trenér: Karel Jarolím.
Bohemians: Pižanowski - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Mach (46. Demeter) - Dittrich, Lencevič, Fenyk (59. Dobeš), Heidenreich (61. Podaný) - Wakui, Očovan. Trenér Robert Žák.´

Reklama

Související témata: